HDP İstanbul İl binasına silahlı saldırı

15-01-2020
Rûdaw
Etiketler HDP İstanbul Saldırı
A+ A-

Haber Merkezi - HDP'nin İstanbul İl binasına silahlı saldırı düzenlendi. Binanın önüne gelen saldırganın silahla 7 el ateş ettikten sonra karakola giderek teslim olduğu bildirildi.

Bugün öğleden sonra HDP'nin İstanbul İl binası önünde bir saldırgan silahla 7 el ateş etti.

Konuya ilişkin HDP İstanbul Basın Komisyonu’ndan yapılan açıklamada, “Bu gün saat 15.00 dolaylarında HDP Istanbul İl binamıza kimliği belirsiz kişi veya kişilerce silahlı saldırı gerçekleşmiştir. Sozkonusu saldırıda 7 el ateş edilmiştir. Saldırıda şans eseri kimse yararlanmazken olay yeri inceleme ekipleri il binamızda tespitte bulunmaktadır” denildi.

Açıklamada ayrıca, “Çeteler eliyle parti binalarımız bu tür saldırılara daha öncede maruz kaldı. Bu saldırıyla yöneticilerimiz, partililerimiz ve halkımız korkutulmak ve sindirilmek istenmektedir. Bu faşist ve çeteci saldırılar karşısında demokratik tepkimizi sonuna kadar kullanacağız” ifadelerine yer verildi.

HDP İstanbul Basın Komisyonu, bu gün saat 16.30'da vekil, yönetici ve halkın katılımıyla il binasının önünde basın açıklaması yapılacağını duyurdu.

Ateş eden şahsın daha sonra HDP il binası ile aynı sokakta bulunan Beyoğlu Emniyet Müdürlüğü’ne giderek teslim olduğu öğrenildi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli