TÜRKİYE BASIN ÖZETİ - “Zana ada yolcusu”

14-12-2014
Rûdaw
A+ A-

Haber Merkezi - Türkiye basını, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sınavsız bazı kişileri atadığına ilişkin habere geniş yer verdi.

 

 

Star gazatesi, konuyu “Al sana belge” başlığıyla manşetine taşıdı. Haberde,”’Sınavsız bir kişiyi atadığımı ispat etsinler siyaseti bırakırım’ diyen Kılıçdaroğlu’na Başbakan Davutoğlu Nevşehir’de ‘iki belge’ ile cevap verdi” ifadeleri yer aldı.



 

Star gazetesinin bir diğer önemli haberi ise CIA işkenceleri oldu. Gazete, “Ya Esed’in işkenceleri?” başlığıyla verdiği haberde, “CIA’in geçmişte kalan insanlık dışı uygulamalarına tepki göstererek tatmin olan dünya, Suriye’deki hapishanelerde üç yıldır devam eden birbirinden dehşetli zulüm ve katliamı hiç görmüyor” denildi.



 

Yeni Şafak, HDP heyetinin MİT Müsteşarı Hakan Fidan’la yaptığı görüşmeyi, “Zana ada yolcusu” başlığıyla verdi. Haberde şu ifadeler kaydedildi:



 

“MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın HDP’li vekillerle biraraya gelmesinin ardından  devlet adına müzakereleri yürüten bir heyet İmralı’ya giderek Abdullah Öcalan’la görüştü.HDP’lilerin de önümüzdeki günlerde İmralı’ya gitmesi, Diyabakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana’nın heyete eşlik etmesi bekleniyor.”



 


 

HABER BAŞLIKLARI




 

Türkiye: Bakanlık’ta korsan var



Sabah: Kozmik imam uzun Cevdet



Yeni Şafak: Bu kadar Konuşmayın 


 

Milliyet: 40 yıllık yalnızlık /Olursa paket olur



Hürriyet: Telekulak güvencesi



Akşam: Paralel yapı kokpite girmiş



Birgün: ‘Darbe’li cevap



Bugün: Benzindeki düşüşü biletler görmedi



Cumhuriyet: ‘Biz soytarı mıyız?’



Habertürk: Faili meçhul işkence



Taraf: Yüksek yargıya saray hamlesi

 


Vatan: Vicdansız 



Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli