Özgür Özel: Ayrışma konuşmasını kabul etmiyoruz

14-09-2021
Rûdaw
Etiketler Özgür Özel CHP Cumhurbaşkanı Erdoğan
A+ A-

Haber Merkezi - CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında gündem başlıklarını değerlendirdi.

Türkiye Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan'ın, “Sakarya Zaferi'nin 100. Yılı” dolayısıyla yaptığı konuşmayı eleştiren Özel, “Son derece talihsiz açıklamaları dinledik.  Atatürk'ün çıkardığı Tekalifi Milliye kanunu ile kendisinin Covid süreci başladığında vatandaşa IBAN atmasını eş tutan Cumhurbaşkanının, dün de 2023 hedeflerini Milli Mücadeleye eş tuttuğunu gördük. Konuşmasının büyük bölümünü Cumhur İttifakı güzellemesi, Millet İttifakı'na saldırarak gerçekleştirdi” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “ayrıştırıcı” konuştuğunu öne süren Özgür Özel şöyle devam etti:

“Orada toprak altında hepimizin dedeleri yatıyor. Her görüşten insanın dedesi o toprak altında kefensiz yatıyor. Biz böyle bir ayrışma konuşmasını kabul etmiyoruz. Cumhurbaşkanı şapkası ile parti başkanı konuşması yapıyor. Eğer Doğatepe'de bir konuşma yapılacaktıysa 'Keşke Yunan kazansaydı' diyen fesli Deli Kadir'i ziyarete giden Diyanet İşleri Başkanı'na bir şey söylemek lazımdı.

“Partili diyanet işleri başkanı”

Bu ülke AK Parti döneminde ilklerle tanıştı. Partili Diyanet İşleri Başkanı, bir partinin yararına Atatürk'ün kurduğu, dini sembolize eden üzerindeki kıyafetin kendisine kamuoyunda sağlaması gerektiği güven bir parti için kullanılmaya çalışılmaktadır.  Ali Erbaş yerli yersiz açıklama yapmaktadır. Kendilerine birinin laf söylemesini beklemektedir. Erbaş, özel yetkilendirilmiş kötü niyetli bir futbolcu gibi siyaset sahnesinde dolaşmaktadır. Oysa onun yeri siyaset sahnesi değildir. Kur'an Allah kelamıdır, oysa o reis kelamı ile hareket etmektedir.

Muhafazakâr Kürtler AKP'yi bıraktı' anketini gördüler, Ali Erbaş Diyarbakır'da kanaat önderleri ile görüşüyor. Ne yapmaya çalıştığınızın farkındayız. Geçen hafta 'ıstakoz' fetvası veriyor, soran var sanki. Bu hafta açık büfe fetvası. Soran var sanki, soran varsa o soran salağa söyle. Bizi salak yerine koyma. Ali Erbaş israf fetvası vereceksen bindiğin Mercedes'ten başla. Vatandaşın böyle bir derdi yok. Vatandaşın derdi mutfağındaki yangın. Ne yapmaya çalıştığınızı biliyoruz, bu hale düştüğünüz için üzgünüz.

İdlib'de askerleri kim vurdu?

Geçtiğimiz günlerde İdlib'te üç şehidimiz oldu. Bu şehitlerimizi hangi örgüt vurdu? Sırtı sıvazladığını cihatçılar mı vurdu? Kim vurdu? Mehmetçiğin kanı kimin elinde?

Suçişleri Bakanımızın son suçlu tanıdığı kuzen Mehmet Soylu. SGK'ya bir firmadan satış yaparlar. 1 milyar lira dolandırmış  Soylu'nun kuzeni Mehmet Soylu. 7 müfettiş görevlendirilmiş. Mehmet Soylu, görevlendirmeden 3 ay sonra istifa etmiş. Soruşturmaya görevlendirme yapan başkanvekilini de görevden almışlar.  Adeta İçişleri Bakanı değil Suçişleri Bakanı olarak nerede bir suç varsa ya bir yakını çıkıyor, ya da o suçlu ile fotoğrafı çıkıyor. Soylu ile fotoğraf çektireni gözaltına alsan Türkiye'deki suçların 3'te 1'i işlenmez.”

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli