Tunceli Valiliği İliç'e gidişi yasakladı

14-02-2024
Etiketler Dersim İliç Erzincan
A+ A-

Haber Merkez – Tunceli Valiliği, Erzincan’ın İliç ilçesindeki Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin Çöpler Altın Madeni sahasında meydana gelen göçüğün ardından Erzincan'a geçişleri 18 Şubat'a kadar yasakladı.

 İliç’te meydana gelen maden göçüğüne dair incelemelerde bulunmak isteyen DEM Parti ve İHD yetkilileri Dersim çıkışında yasak gerekçesiyle durduruldu.

DEM Parti ve İnsan Hakları Derneği Dersim Şubesi yöneticileri arasında görüşmeler sürerken polis tarafından İliç’e gidişlerin yasak olduğu belirtildi.

Gazete Duvar’ın haberine göre bu sırada İHD Eşbaşkanları Gürbüz Solmaz ve Gönül Sonbahar, İHD Üyesi Nülifer Aktağ ve avukat Gökmen Yeşil gözaltına alındı.

Tunceli Valiliği tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

"5442 sayılı İl İdaresi Kanunun 11/C maddesinde kapsamında Erzincan ilinde meydana gelen toprak kayması olayı ile ilgili eylem ve etkinlik düzenlemek amacıyla kişilerin ve araçlarının, ilimiz sınırları içerisinden Erzincan iline çıkışlarının 14.02.2024 günü saat: 00.01’den 18.02.2024 günü saat: 23.59’a kadar ilgili mevzuat çerçevesinde kısıtlanması kararı alınmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli