'Öcalan için kendini yakan' Taş hakkında Mardin Emniyeti’nden açıklama

14-01-2023
Etiketler Veysi Taş Abdullah Öcalan Mardin
A+ A-

Haber Merkezi – Mardin Emniyet Müdürlüğü, bedenini ateşe vererek hayatını kaybeden Veysi Taş'ın "ailevi sebeplerden dolayı bunalıma girerek intihar ettiği" şeklinde açıklama yaptı.

Mardin’de 65 yaşındaki Veysi (Bubo) Taş, Mardin’in Artuklu ilçesinde bekçilik yaptığı Küçük Sanayi Sitesinde bedenini ateşe vermişti. MA’da yer alan habere göre Taş, bedenini ateşe vermeden önce çektiği videoda “PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecridi protesto etmek” amacıyla bedenini ateşe verdiğini söyledi.

6 ay önce tutuklandığı cezaevinden kısa bir süre önce tahliye olduğu kaydedilen Taş’ın çektiği 7 dakikalık videoda “ Ape Musa’nın (Anter) dediği gibi bu davanın hem tanığıyım hem de sanığıyım. Benim onun kadar olmasa da ömrüm bu davada geçti. 10 yıldır davadan çekilmiş durumdayım. 10 yıldır tek başıma ayaklarımın üzerinde durmaya çalışıyorum. Ömrüm de geçti. Bu yüzden bu gece bedenimi ateşe vereceğim. İmralı tecridini protesto edeceğim” dediği aktarılmıştı.

Öte yandan Mardin Emniyet Müdürlüğü de Taş’ın kendini yakmasına ilişkin bir açıklama yaptı.

Açıklamada, "12.01.2023 günü saat 21.00 sıralarında ilimiz Artuklu ilçesi İstasyon Mahallesi’nde ikamet eden Bubo Taş (Mardin-1956 doğumlu) isimli şahıs Sanayi Sitesi’nde üzerine yanıcı ve yakıcı madde dökerek kendisi ateşe vermek suretiyle intihara teşebbüs etmiş, ambulans ile Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne intikal ettirilen şahıs yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak vefat etmiştir. Konuyla ilgili olarak Mardin Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında, müntehirin çocukları ile ve aile yakınlarının verdiği bilgiye göre, 'Bubo Taş isimli şahsın ailevi sebeplerden dolayı bunalıma girerek intihar ettiği' anlaşılmıştır. Konu ile ilgili tahkikat devam etmektedir" denildi.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli