Demirtaş'tan Erdoğan'a ‘İmralı’ yanıtı

14-01-2022
Etiketler Selahattin Demirtaş İmralı Recep Tayyip Erdogan Abdullah Öcalan HDP
A+ A-

Haber Merkezi – Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Erdoğan’a yanıt vererek “Sen benim için ‘kaygılanmayı’ bırak da kendi vereceğin hesabı düşün” ifadesini kullandı.

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2 gün önce partisinin grup toplantısında konuşmuş, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve PKK lideri Abdullah Öcalan’ı kasteden sözleri Türkiye’de yeni bir tartışmaya yol açmıştı.

 “Edirne’deki en büyük hesabı İmralı’dakine verecek”

Erdoğan, şu ifadeleri kullanmıştı:

“CHP’nin başını çektiği ittifakın bir cenahını oluşturan PKK’nın güdümündeki parti ne yapacağını, ne söyleyeceğini, nasıl davranacağını belirlemek için milletvekillerinin dağdaki eli silahlı sevgililerinden gelecek icazeti bekliyor. Bunların göğsündeki şeref madalyası dağa kaçırdığı yavrular, bunlardaki vicdan bu. Ama Edirne’deki en büyük hesabı İmralı’dakine verecek. Zannediyor ki her yer şu anda toz pembe, onların da kendi içinde ayrı bir hesaplaşmaları var, bu hesaplaşmayı da yapacaklar."

“Kendi vereceğin hesabı düşün”

Erdoğan’ın, bu sözlerine Demirtaş’tan yanıt geldi.

Twitter hesabından bir mesaj yayımlayan Demirtaş, şu ifadeyi kullandı:

“Siyasetçiler halka, partisine, parlamentoya, BAĞIMSIZ yargıya hesap verir. Sen benim için ‘kaygılanmayı’ bırak da kendi vereceğin hesabı düşün.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli