PWK ve HAK-PAR'dan Şeyh Said açıklaması

13-12-2023
Etiketler Şeyh Said Efendi PWD HAK PAR
A+ A-

Haber Merkezi – PWK ve HAK PAR, Şeyh Said’e yönelik açıklama yaparak hakaret edenleri kınadı.

Kürdistan Yurtseverler Partisi (PWK) ve Hak ve özgürlükler Partisi (HAK-PAR) yaptıkları açıklamayla  Şeyh Said’in isminin Diyarbakır’da bir bulvara verilmesi ardından ortaya çıkan tartışmalara dahil oldu.

PWK hakaret ve küfürlü sözler sarf eden gazeteci Fatih Altaylı'yı kınadı.

"Şeyh Said’e yapılan her hakaret özünde Kürt milletine yapılmıştır"

Fatih Altaylı'yı kınayan PWK açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye Komünist Partisi (TKP), Türkiye Komünist Hareketi (TKH), Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ  ve sağ ya da sol görünümlü kimi çevre ve şahısların hadlerini aşan bir yaklaşımla Kürt milletinin onuru ve milli lideri Şeyh Sait’e yönelik geliştirdikleri hakaret ve saldırılar kervanına  gazeteci Fatih Altaylı da eklendi.

Fatih Altaylı, bir televizyon programında, Şeyh Said’e yönelik haddini aşan hakaretlerde bulundu.

Şeyh Said, Kürt milletinin onuru ve milli lideridir. Şeyh Said’e yapılan her hakaret özünde Kürt milletine yapılmış bir hakarettir.

Şeyh Said’e yaptıkları hakaretlerden dolayı Fatih Altaylı ve  İttihad Terakki devamcısı, sağ ya da sol görünümlü, şovenist,  ırkçı, Kürt düşmanı tüm kişi ve çevreleri protesto ediyor, kınıyoruz. 

Diyarbakır Barosu’nun Fatih Altaylı hakkında açtığı davayı destekliyoruz.

Bu vesileyle Türkiye Cumhuriyeti yetkililerini,  Şeyh Sait, Cibranlı Halit Bey, Seyid Rıza, Saidi Nursi ve mezar yerleri bilinmeyen tüm Kürt şahsiyetlerinin mezar yerlerini açıklamaya çağırıyoruz."

HAK PAR’dan yapılan açıklamada ise “Kayyum yönetimler meşru değildir” denilerek,  Şeyh Said’in isminin yaşatılmasını olumlu karşılanması ve desteklenmesi gereken bir adım olarak ele alındı.

HAK-PAR: Adım önemli desteklenmeli

HAK-PAR “Bütün olumsuzluklara, meşru olmayan kayyum anlayışına rağmen, Şeyh Said isminin Kurdistan'da yaşatılması önemlidir, olumlu bir adımdır, desteklenmeli” denildi.

HAK-PAR’dan yapılan açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verildi:

“Lakin Amed=Diyarbakır Kayyum yönetiminin Silvan'ı Elazığ'a bağlayan yoluna Şeyh Said Bulvarı olarak isim koyma kararı yerindedir, geç kalınmış bir özürdür; umarız mezar yerleri de gösterilir, kanayan bir yaraya az da olsa merhem olur.

Elbette bu seviyesizler kâle alınmamalı; lakin kâle almadığımızda da meydanı bos buluyor, çirkefleşe biliyorlar. Diyarbakır TKP örgütü tekçi, ret ve inkarcı Kemalistlik anlayışıyla bildiri yayınlıyor; Jenosid celladının torunu ağzı salyalı söz de gazeteci de Kürtlerin değeri Şeyh Said'e ağza alınmayacak çirkeflikle sinkaf sözler sarf edebiliyor. Haliyle bize de bu konuda'hadi oradan ne idüğü belirsizler, haddinizi bilin' demek, şart oldu.”

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli