Konya katliamının avukatı yarınki duruşma öncesi konuştu: Onlar şehittirler

Erbil (Rûdaw) -  Konya'da 7 kişilik Dedeoğulları ailesinin katledilmesiyle ilgili açılan davanın görülmesine yarın başlanacak.

Konya 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde sabah saat 09.00'da başlayacak duruşmada tutuklu katil zanlısı Mehmet Altun ile tutuksuz sanıklar Yahya Çalık, İbrahim Keleş, Ramazan Çalık, Ali Çalık, Lütfi Keleş, Ali Keleş, Veli Keleş, Ali Keleş, Ayşe Keleş ve Ali Keleş ilk kez hakim karşısına çıkacak.

Yarınki duruşma öncesi Dedeoğulları ailesinin avukatı Abdurrahman Karabulut açıklama yaptı. Karabulut beraberinde baro yöneticileri ve PDK-Bakur Sözcüsü avukat Hişyar Özalp’la birlikte Dedeoğlulları’nın mezarlarını ziyaret etti.

Katledilen Dedeoğulları’nı “şehit” olarak niteleyen Karabulut şunları söyledi:

“İnanıyorum mekanları cennettir, şehittirler çünkü.  Şehittirler, zalimler aileye zulmetti, etmeye devam ediyorlardı. Kendi yerlerinden yurtlarından etmek istiyorlardı. Baskılara direndiler, canları pahasına direndiler. Böyle olanlar da şüphesiz ki Allah'ın yanında şehit kabul olur. Biz bunun hesabını bu dünyada da soracağız öteki dünyada da soracağız. Biraz önce hoca burada dua ederken, “Adaletin tesis edilmesi için devleti hidayete erdir. Eğer hidayete ermiyorsa bunları kahreyle” dedi. O duaya biz de katılıyoruz. Önce adaleti sağlaması için hidayet ama adaleti sağlamıyorsa bilerek, Allah kahretsin… Duamız budur, Yarın ilk duruşma, elimizden geleni yapacağız. Önünde, gerisinde, arkasında kim varsa hepsinden hesap soracağız. Bu dünyada da avukatlığını yapacağız mahşerde de avukatlığını yapacağız. Biz söyledik yetkililere zamanında, koruyamadılar, yapamadılar çünkü canları ucuz diye bu şekilde davrandılar. Ama bundan sonra böyle olmayacak. Allah rahmet eylesin, mekanları cennet olsun.”

Ne olmuştu?

30 Temmuz’da merkez Meram ilçesinde Yaşar Dedeoğulları'nın evini basan Mehmet Altun, aile  üyelerine tabancayla ateş etmişti.

Saldırıda Yaşar Dedeoğulları, eşi İpek Dedeoğulları, çocukları Serap Dedeoğulları, Serpil Dedeoğulları, Sibel Dedeoğulları, Metin Dedeoğulları ve Barış Dedeoğulları yaşamını yitirmişti.

Evdeki güvenlik kamerası görüntülerinde Mehmet Altun'un yerde yatan yaralılara tekrar ateş açtığı ve saldırının ardından evi ateşe verdiği görülmüştü.

Daha önce de saldırıya uğramıştı

30 yıl önce Kars’tan Konya’ya göç eden Dedeoğulları ailesi, 12 Mayıs günü de çoğu komşuları tarafından toplanan 60 kişilik bir grubun saldırısına uğramış, saldırıda tüm aile fertleri ağır yaralanmıştı.

Saldırıdan sonra başlatılan soruşturmada olaya karışanları altısı tutuklanmış, aile hakkında koruma kararı alınmıştı. Ancak saldırganlar daha sonra tahliye edilmişlerdi.