MEDET SERHAT ANILDI – ‘Ağar Bodrum’da viski içiyor’

13-11-2014
Rûdaw
Etiketler Avukat Medet Serhat mezar İstanbul
A+ A-

İstanbul (Rûdaw) – Türkiye’de 1959 yılında başlayan ve “49’lar Davası” olarak bilinen davadan tutuklandıktan sonra, 1994 yılında İstanbul’da uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitiren Avukat Medet Serhat, mezarı başında anıldı.

 

Avukat Medet Serhat için 20’nci ölüm yıldönümünde Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki kabri başında anma töreni düzenlendi. Törene, Serhat’ın ailesi ve dostları katıldı.

 

Anmaya katılan Serhat’ın eşi Yurdanur Serhat, saldırının üstünden 20 yıl geçmesine rağmen faillerin halen bulunup yargılanmadığını belirterek, şunları söyledi:

 

“Eşimi katline neden olanlar, Mehmet Ağar, Tansu Çiller ve Süleyman Demirel’dir. Mehmet Ağar, hakkındaki yargılamalara katılmamak için yüksek tansiyon hastası olduğunu gerekçe göstererek rapor aldı. Oysa biliyoruz ki, Bodrum’da oğlunun kafesinde viski içiyor. Ben de şunu sormak istiyorum, 20 yıldır bizim tansiyonumuz hiç düştü mü?”

 

Oğlu Rumet Serhat ise, faillerin yargılanmamasına tepki göstererek, şunları söyledi:

 

“Sadece babam değil, Türkiye’de 17 bin faili meçhul cinayetten bahsediliyor. Tansu Çiller ve Mehmet Ağar’ın bu işin içinde olduğuna dair dosyalar mahkemelerde mevcut. Ancak her ikisi de halen hakim karşısına çıkmış değil.”

 

Toplum ve Hukuk Araştırmalar Vakfı’nda da (TOHAV) Medet Serhat’ın yaşamını anlatan bir program düzenlendi.


Avukat Medet Serhat, Türkiye tarihinde ‘49’lar davası’ olarak bilinen davadan tutuklanan ve Musa Anter, Sait Elçi, Saît Kırmızıtoprak ile birlikte yargılanan isimlerden biri.

 

Serhat, faili meçhul cinayetlerin işlendiği 1994 yılında İstanbul’da uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitirdi. Eşi de saldırıdan yaralı kurtuldu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli