Kimlik soran bekçileri bıçaklayan kişi açılan ateş sonucu hayatını kaybetti

13-07-2023
Etiketler Bekçi Antep Saldırı Bıçaklı Saldırı
A+ A-

Haber Merkezi - Antep’te devriye görevi yapan 2 bekçi, şüphe üzerine kimlik kontrolu yapmak isteyen kişinin bıçaklı saldırısına uğradı. Yaralanan 2 bekçinin ateş açtığı kişi hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre dün gece saatlerinde İncilipınar Mahallesi 100. Yıl Parkı içinde devriye görevi yapan 2 bekçi, şüphelendikleri A.S. isimli kişinin kimlik kontrolünü yapmak istedi.

Bekçiler, kimliğini istediği şüphelinin bıçaklı saldırısına uğradı. Aldıkları bıçak darbeleriyle yaralanan bekçiler, tabanca ile ateş açarak saldırgan A.S.’yi vurdu.

DHA’nın haberine göre, silah sesini duyanların ihbarıyla bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralanan 2 bekçi, 25 Aralık Devlet Hastanesi’ne, tabancayla vurularak yaralanan şüpheli A.S. ise özel bir hastaneye götürüldü.

Ağır yaralı olarak hastanede tedaviye alınan A.S. ise hayatını kaybetti.

Olayın ardından Antep Emniyet Müdürlüğü tarafından yazılı açıklama yapıldı. A.S. hakkında daha önce 9 kez işlem yapıldığı belirtilen açıklamada şöyle denildi:

“Şehitkamil ilçemiz İncilipınar Mahallesinde 12.07.2023 tarihinde devriye görevi ifa eden 2 Çarşı ve Mahalle Bekçimize saldırarak yaralayan ve aralarında ‘Kasten Yaralama, Genel Güvenliği Kasten Tehlikeye Düşürme, Görevi Yaptırmamak İçin Direnme, 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet, Konut Dokunulmazlığını İhlal, Tehdit ve Hakaret’ suçlarından 9 kez şüpheli olarak işlem yapıldığı anlaşılan A.S. isimli saldırgan, yaralanan personelimiz tarafından vurularak etkisiz hale getirilmiş, kaldırıldığı hastanede eks olmuştur. Olayda yaralanan ve hastaneye kaldırılan Çarşı ve mahalle bekçilerimizin tedavileri devam etmekte olup gerekli tahkikat Cumhuriyet Başsavcılığımız koordinesinde başlatılmıştır.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli