Erdoğan: İstişare ile yapılmasını isterdik

13-06-2017
Rûdaw
Etiketler AK Parti Erdoğan Referandum
A+ A-

Haber Merkezi – AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kürdistan Bölgesi’nde 25 Eylül’de yapılması kararlaştırılan referandumla ilgili olarak, “Yanlış bir adımdır. Temenni ederdik ki istişare yolu ile yapılsın” dedi.

 

Erdoğan, AK Parti grup toplantısında konuştu.

 

Kürdistan Bölgesi’nde yapılacak referanduma değinen Erdoğan’ın konuşmasının ilgili kısmı şöyle:

 

“Kuzey Irak'la ilgili yapılan açıklama bizi derinden üzmüştür. Irak'ın toprak bütünlüğüne bir tehdittir ve yanlış bir adımdır. Temenni ederdik ki istişare yolu ile yapılsın. Bu bölgede Kuzey Irak yalnız değildir. Musul'da Araplar, Kerkük'te Türkmenler birlikte yaşıyorlar. Biz barış içerisinde bu adımların atılmasını ve Irak'ın bütünlüğünü hep savunduk. Zaman zaman orada ipin ucunun da kaçtığını gördük. Bu bizi üzmüştür, Dışişlerimiz açıklamaları da yapmıştır. Kimsenin yararına değildir.”

 

Erdoğan, konuşmasının devamında Katar krizi ve PKK konusuna da değinerek şunları söyledi:

 

“Ayrıca Katar’daki gelişmelerin ardına bakttığımızda çok ciddi bir yanlışı görüyoruz. Bir ülkenin vatandaşını tecrit etmek insani ve islami değildir. Katar teröre destek veren değil terör örgütü DEAŞ’a karşı Türkiye ile birlikte en kararlı duruşu gösteren ülkedir. Birbirimizi aldatmayalım. Katar’ı bir suçlu gibi göstermenin kimseye faydası yoktur. YPG ve PYD’ye sahip çıkanlar bu aldıkları kararla bedeli ödenmeyecek yanlış bir adım atıyorlar. PYD ve YPG, PKK’nın düşük çocuklarıdır. Hepsine söyledik, yanlış yapıyorsunuz dedik.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli