Mardin Barosu, Mardin halkına hakaret eden Ahmet Akgündüz için suç duyurusunda bulunacak

13-05-2024
Rûdaw
Etiketler Ahmet Akgündüz Hakaret Mardin Halk Mardin Barosu Suç duyurusu
A+ A-

Haber Merkezi - X platformu üzerinden paylaşımda bulunan Rotterdam İslam Üniversitesi Rektörü, Osmanlı Araştırmaları Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ahmet Akgündüz, Mardin halkına hakaret ederek, "Mardin'de kaçak elektriği kullanan köpekleri vatandaşlıktan çıkarınız. Bunlar hırsız ve haysiyetsiz” dedi.

Akgündüz hakkında Mardin Barosu açıklama yaptı. Baro Akgündüz hakında suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi.

Mardin halkına yönelik çirkin itham ve sözlerini kabul edilemeyeceğini bildiren Mardin Barosu açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“X sosyal medya platformu üzerinden @ahmetakgunduz isimli bir kullanıcı 'Mardin'de kaçak elektriği kullanan köpekleri vatandaşlıktan çıkarınız. Bunlar hırsız ve haysiyetsiz..' şeklinde paylaşımda bulunmuştur. Mardin binlerce yıldır birçok dilin, dinin, kültürün, milletin birlikte barış içinde yaşadığı medeniyetin beşiği olan bir kenttir. Bu anlamıyla Mardin halkı sadece Türkiye'de değil dünyanın birçok merkezinde farklılığın birlikteliği konusunda model bir halktır. Mardin Barosu olarak her ne suretle olursa olsun hiç kimsenin Mardin halkına yönelik çirkin itham ve sözlerini kabul etmeyeceğimizi ve bizleri hedef alan her saldırının karşısında Mardin halkıyla birlikte olacağımızı herkes bilmelidir. Mardin halkını hedef alan bu şahıs hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli