Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği’ne kapatma davası

13-04-2022
Rûdaw
Etiketler Kadın cinayeti Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Kapatma davası
A+ A-

Haber Merkezi - Türkiye'de işlenen kadın cinayetleri ile ilgili düzenli raporlar yayınlayan “Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği’ne kapatma davası açıldı.

İlk olarak platform olarak çalışmalarına başlayan kuruluş daha sonra dernekleşmişti. Dernek resmen açıklanmayan ancak kadın cinayeti şüphesi taşıyan ölümleri de kaydetmesi ve kadın cinayetleri davalarını aktif takibiyle öne çıkıyordu.

Kapatma davasının neden açıldığı ile ilgili dernekten yapılan açıklamaya göre “‘kanuna ve ahlaka aykırı faaliyet yürütmek” suçlaması yöneltildi.

Dava İstanbul Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü’nün şikâyeti üzerine savcılık tarafından açıldı.

Açılan dava hakkında yazılı açıklama yayımlayan dernek, “Bugün itibariyle işte tüm bu mücadeleyi yürütmek için çabalayan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneğimize, hukuksuz ve hiçbir dayanağı olmayan iddialarla ‘kanuna ve ahlaka aykırı faaliyet yürütmek’ suçlamasıyla fesih davası açıldığını kamuoyunun bilgisine sunuyoruz” dedi.

Açıklamada kapatma davası gerekçeleri hakkında şu ifadeler yer aldı:

“İddiaları odur ki, derneğimize yönelik muhtelif şikayet dilekçeleri mahkemece kuvvetli suç şüphesi oluşturmuş. Söz konusu dilekçeler derneğimizin ‘kadın haklarını savunmak kisvesi altında aile mevhumunu yok sayarak aile yapısını parçaladığı’ gibi somut hiçbir olguya dayanmayan yazılı başvurulardan oluşuyor. Ayrıca dosyada dernek yöneticilerimize yönelik, davaya bile dönüşmemiş, suç oluşmamış soruşturmalar dahil bir dizi kolluk kayıtları listelenmiş.

“Suç uydurulmaya çalışılıyor”

Bu hukuksuz ve hiçbir dayanağı olmayan iddialarla bizlere suç uydurmaya çalışmak mevcut hukuk düzeni açısından bile içler acısıdır. Biz siyasi iktidarı, savcıları, mahkemeleri kadınlar lehine göreve çağırırken, onlar bu konunun muhataplarını böylesi içi boş davalarla hedef almayı tercih ediyor. Tüm kamuoyu bilir ki bu coğrafyada Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun önünde eylem yapmadığı adliye yoktur. Bizim açımızdan bu dava da kadınların yaşam mücadelesinden, eşitlik ve özgürlük mücadelesinden ayrı değildir.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli