Hak-Par: Röntgen bozuk çıktı

Ankara (Rûdaw) – Hak ve Özgürlükler Partisi (Hak-Par), Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından PAK’a (Partîya Azadîya Kurdistanê) verilen ihtarı, “Türk demokrasisinin röntgeni bozuk çıktı” sözleriyle değerlendirdi.

 

Hak-Par Genel Başkan Yardımcısı Arif Sevinç, yaptığı yazılı açıklamada, PAK’a yapılan ihtarın hem realiteye, hem de  en temel insan hakkı olan “düşünce ve örgütlenme özgürlüğüne” ters bir tutum olduğunu belirtti.

 

“PAK’a yapılan ihtar, Türk demokrasisinin röntgeninin bozuk çıktığını göstermektedir” ifadesini kullanan Sevinç, açıklamasında Türkiye’nin “Kürtlerin ülkesi Kürdistan’a tahammül edememek” hastalığından kurtulmasını istedi.

 

Sevinç şöyle dedi:

 

“Biz Hak-Par olarak, Türk Devleti’nin, Anayasa başta olmak üzere, partiler yasası ve diğer yasal mevzuattaki Kürt/Kürdistan karşıtı söylem ve tutumlardan arınmadan gerçek anlamda demokratikleşmesinin mümkün olmayacağını düşünüyoruz. Düşünce ve örgütlenme özgürlüğünün en temel insan haklarından olduğunun bir kez daha altını çiziyor ve PAK ile dayanışma içinde olacağımızı ifade ediyoruz.”