MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca tutuklandı: Hakkında merak edilenler

12-12-2023
Etiketler Faruk Koca MKE Ankaragücü TFF Halil Umut Meler
A+ A-

Haber Merkezi – Hakem Halil Umut Meler'e yumruk atan MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca adliyeye sevk edildi ve ardından tutuklandı. Olay siyaset gündemine otururken Koca’nın kim olduğu merak konusu oldu.

Hakem Halil Umut Meler'e yumruklu saldırıda bulunan dün akşam gözaltına alınan Faruk Koca dahil üç kişi adliyeye sevk edildi. Ankaragücü Başkanı Faruk Koca dahil üç kişi tutuklandı.

Ayrıca bu sabah üç kişi daha gözaltına alındı.

 Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında 1-1 berabere kaldıkları Çaykur Rizespor maçından sonra hakem Halil Umut Meler'e yumruk attı.

Meler Hastaneye Kaldırıldı

Hakem odasına gelen Halil Umut Meler, daha sonra sedyeyle ambulansa buradan da özel bir hastane kaldırıldı.

"Bu iş bitti, benden bu kadar"

Saldırının ardından eski MHK üyesi Ali Kunak, Halil Umut Meler’in hakemliği bırakma kararı aldığını açıklamıştı.

Meler'i hastane odasında ziyaret eden Kunak, “Bu iş bitti, benden bu kadar” ifadelerini kullandığını belirtti.

Attığı yumruk ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan hükümetteki bakanlara ve siyasi partilere kadar peş peşe açıklamalar geldi.

MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilirken AK Parti “ihraç istemiyle” Koca’yı disipline sevk etti.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç saldırganların ‘6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanuna aykırılık’ ve ‘kamu görevlisini yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle yaralama’ suçlarından soruşturulacağını belirtmişti.

Türkiye’de tüm ligler süresiz ertelendi

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, FIFA kokartlı hakem Halil Umut Meler’e yapılan saldırının ardından Türkiye’deki tüm liglerde maçların süresiz olarak ertelendiğini açıkladı.

Olay ardından Faruk Koca’nın kim olduğu merak konusu oldu.

Faruk Koca kimdir?

Faruk Koca 1964 yılında Ankara'nın Bala ilçesinde dünyaya geldi.

Lise mezunu olan Faruk Koca, AK Parti kurucu üyesi olup,  Meclis'te XXII. ve XXIII. Dönem Ankara Milletvekilli olarak görev aldı.

Evli ve dört çocuk babası olan Koca, MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı olarak görev alıyor.

Ne olmuştu?

MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında 1-1 berabere kaldıkları Çaykur Rizespor maçından sonra hakem Halil Umut Meler'e saldırdı.

Yumruk darbesi ile yere düşen hakem Meler'e Faruk Koca'nın etrafındaki kişilerin tekme attıkları görüntülere yansıdı. Saldırının ardından yere düşen ve uzun süre kalkamayan Halil Umut Meler'in sol gözünün morardığı görüldü.

2021 yılında Ankaragücü'nde gerçekleştirilen olağan genel kurulda 1058 oyun 802'sini alan Faruk Koca, başkanlığa seçilmişti.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli