Valilik yasağına rağmen ‘Barınamayanlar’ Ankara’da

12-12-2021
Etiketler Barınamayanlar Yurt sorunu Kira
A+ A-

Haber Merkezi – Yetersiz yurt imkanları ve kiralardaki artışları protesto eden üniversite öğrencilerinin başlattığı ‘Barınamıyoruz Hareketi’nin eylemi, Ankara Valiliği’nin yasak kararına rağmen gerçekleştirilecek.

Türkiye’de başta metropollerde olmak üzere, yüz yüze eğitimin başlamasıyla kiralar artmış ve üniversite öğrencileri kalacak yer problemi yaşamaya başlamıştı.

Devlet yurtları yetersiz kalırken, özel yurt fiyatlarına yapılan zamlar da öğrencilerin yaşadığı sorunun ağırlaşmasına neden olmuştu.

Bunun üzerine barınma sorununa dikkat çekmek isteyen öğrenciler ‘Barınamıyoruz Hareketi’ adıyla 19 Eylül’de sokakta yatma eylemi düzenlemeye başlamıştı.

Valilik yasaklamıştı

Hareketin sosyal medya hesabından 12 Aralık’ta Ankara’da yapılacak eylem için çağrı yapılmış; valilik eyleme izin verilmeyeceğini duyurmuştu.

Ankara Valiliği yaptığı açıklamada “Etkinlikler, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunun 17’nci ve 22’nci maddeleri gereğince, ilimiz sınırları içerisinde huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteallik emniyetin, kamu esenliğinin sağlanması ve önleyici kolluk görevinin ifası bakımlarından uygun görülmemiştir” ifadelerine yer vermişti.

‘Bize, bu ülkenin gençlerine güvenin’

Öte yandan hareket, Twitter hesabı üzerinden eylemin gerçekleştirileceği belirtilerek “Bu gece yola çıkıyoruz, yarın Ankara’dayız” diye yazıldı.

‘Barınamayanlar’ açıklamasında şunlara yer verdi:

“Sunduğunuz rezil geleceğin kölesi olmak dışında bir korku bilmiyoruz. Bu yüzden geri dönmüyoruz ve asılsız, baştan savma açıklamalarından da korkmuyoruz. Bu gece yola çıkıyor ve Ankara’ya gidiyoruz. Bize bu ülkenin gençleri olarak güvenin. Onlara insanca yaşayacak bir yer dahi bulamadığımız bu düzeni kabul edeceğimizi düşündükleri için ne kadar yanıldıklarını gösterelim. Bize, bu ülkenin gençlerine güvenin. Onlara insanca yaşayacak bir yer dahi bulamadığımız bu düzeni kabul edeceğimizi düşündükleri için ne kadar yanıldıklarını gösterelim.”

“Bizden taraf olmaya çağırıyoruz”

Barınamayanlar Hareketi bugün de paylaştıkları mesajda “Ankara girişindeyiz, biz söylüyoruz: #GençlereYoluAç. Şimdi sıra sizde; herkesi #GençlereYoluAç demeye, bizden yana taraf olmaya, desteklemeye ve dayanışmaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli