KULİS - CHP ve İYİ Parti ‘kriterlerini’ Akşener’in belirleyeceği seçim ittifakı yapacak

12-09-2023
Etiketler CHP İYİ Parti 2024 Yerel Seçimler İstanbul Ankara Meral Akşener
A+ A-

Haber Merkezi –  Siyaset kulislerinde yerel seçimlere kendi adaylarıyla gireceklerini açıklayan İYİ Parti’nin Ankara ve İstanbul özelinde CHP ile ittifak kurabileceğini, bu işbirliğinde “kriterleri Akşener’in belirleyeceği” iddia edildi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “yerel seçimlere kendi adaylarıyla katılacağını” açıklaması gündem olurken, muhalefet kulislerinde, yerel seçimlere yakın bir tarihte, Ankara ve İstanbul özelinde bu durumun değişebileceği ancak bu işbirliğinde “kriterleri Akşener’in belirleyeceği” konuşuluyor.

'HDP ile mesafeli olun'

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre; Akşener’in CHP’ye, Ankara, İstanbul gibi iller özelinde “HDP ile mesafeli olun. CHP’li kurmaylar söylemlerine dikkat etsin ve büyükşehirlerdeki ilçelerde iki parti arasında eşit dağılım yapılsın” uyarısını yapabileceği ifade ediliyor.

'Eşit dağıtım talep edecek'

İYİ Parti’nin, halihazırda CHP'nin de Ankara adayı olarak açıkladığı Mansur Yavaş'ı destekleyeceği, ancak İYİ Parti’nin bu kez Ankara ve İstanbul’daki “olası işbirliğinde” ilçe belediye başkanlıkları ve meclis üyeliklerinde her iki parti arasında “eşit dağılım yapılmasını isteyeceği” de kaydediliyor. “CHP’nin de ‘eşit dağılım’ talebine karşı çıkmayacağı” ileri sürülüyor.

'Kazanacak aday' duruşuna devam

Ancak muhalefet kulislerinde İYİ Parti’nin CHP’yi “kazanacak aday” duruşuyla zorlayacağı da iddia ediliyor. İYİ Parti’nin, iki büyükşehirdeki ilçe belediye başkanlıklarında “hangi partinin adayının kazanma ihtimali diğer partiye göre daha fazla ise diğerinin o parti lehine çekilmesinden yana tavır alacağı” da belirtiliyor.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: AA

Kuşadası’nda evleri yangına yakın olan vatandaşlara tahliye çağrısı

İzmir’in Selçuk ilçe Pamucak mevkiinde başlayan orman yangını Aydın’ın Kuşadası ilçesine sıçradı. Kuşadası’nın Bayraklı Dede Mahallesi’nde orman alanına yakın ikamet eden vatandaşlardan, yetkililer tarafından yapılan uyarılarla can güvenlikleri nedeniyle konutlarını boşaltmaları istendi.