Eski CHP’li Öztürk Yılmaz Yenilik Partisi Genel Başkanlığına seçildi

12-08-2020
Rûdaw
A+ A-

Haber Merkezi - Bağımsız Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, 20 Temmuz'da kurduğu Yenilik Partisi’nin, 9 Ağustos'ta yapılan Kurucular Kurulu ilk toplantısında oy birliğiyle Genel Başkanı seçildi.

Öztürk Yılmaz, CHP’den "Türkçe ezan" açıklamaları ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan sözleri nedeniyle 20 Kasım 2018’de ihraç edilmişti.

Yılmaz, CHP’den ihraç edildikten sonra parti kurma çalışmalarına başlamıştı.

Yenilik Partisi’nden yapılan açıklamaya göre, Genel Başkan Öztürk Yılmaz, Merkez Başkanlık Kurulu yönetim kadrosunun bu hafta içinde belirlenip kamuoyuyla paylaşılacağını ifade etti.

Yenilik Partisi’nin parti tüzüğüne her kademe için yüzde 50 kadın erkek eşitliği konulduğunu, ayrıca gençlerin en önde olacağını belirten Yılmaz, “Yenilik Partisi kadın ve gençlik devrimi yaparak ilk seçimde iktidar olacaktır" dedi.

İl ve ilçe teşkilatlarını Ocak ayı itibarıyla tamamlayıp seçime girme yeterliliği kazanacaklarını kaydeden Yılmaz, partisinin ülke çapında bir halk hareketine dönüşeceğini savundu.

Yılmaz, “Bu çerçevede kısa bir süre içerisinde eşimle birlikte Anadolu'nun en ücra köşesinden bu uyanış ve dirilişin fitilini ateşleyeceğiz. Ya başaracağız ya başaracağız” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli