Depremde eşini ve oğlunu kaybetmişti: Trafik kazasında yaşamını yitirdi

12-06-2023
Serpil Güneş
Etiketler Atilla Örnek Maraş depremi Ankara Trafik Kazası
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Maraş'taki depremde eşini ve oğlunu kaybeden, kendisi de enkazdan çıkarıldıktan sonra acısını unutmak için deprem çalışmalarına katılan DSİ personeli Atilla Örnek geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitirdi.

6 Şubat'ta merkez üssü Maraş'ın Elbistan ve Pazarcık ilçeleri olan iki deprem ardında onlarca acı hikaye bıraktı. Depremde eşini ve oğlunu kaybeden kendisi ise kurtarılan DSİ Operatör şefi Atilla Örnek dün geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti. yakınları Örnek'in yardımsever ve çevresinde sevilen bir kişilik olduğunu söylüyor. 

Herkes onu Maraş depreminde eşi ve oğlunu kaybettikten 6 gün sonra işine dönerek deprem çalışmalarına destek vermesiyle tanımıştı. Daha oğlunun ve eşinin acısı geçmemişken Örnek ailesi için bir kötü haber daha geldi. Atilla Örnek bugün Ankara’da geçirdiği kazada hayatını kaybetti.

"Yardımsever bir insandı"

Atilla Örnek’in halasının Oğlu Kadir Satik’ın Rûdaw’a verdiği bilgiye göre; Maraş’tan kızını görmek için Ankara’ya özel aracıyla giden Atilla Örnek’in kentte 30 km kala aracının kontrolden çıkarak devrilmesi  sonucu hayatını kaybetti.

30 yıldır Atilla Örnek’in Maraş’ta DSİ Operatör Şef olarak görev yaptığını belirten Satik, “Çocukluğumuz Tatvan'da geçti. Benim dayımın oğluydu. Birlikte büyüdük. Çevresinde çok sevilen sayılan, yardımsever bir insandı. Sadece Maraş’ta değil, Adıyaman, Malatya, Elbistan'a kadar, o bölgenin sularını o çıkarıyordu.  O da yetmedi Efrin'e Cerablus'a gitti. Oradaki köylerde su çıkardı. Emekli olması gerekiyordu. Ancak Efrin ve Cerablus’a görevlendirilince emekliliğini erteledi. Oradaki halkıma yardım edeceğim dedi. Efrin'de çalıştığı süreçte çocuklardan çok etkilenmişti” şeklinde konuştu.

Satik, “Deprem günü oğlu, eşi ve kendisi göçük altında kaldılar. Oğlu Bursa’da tıp fakültesinde okuyordu. Ailesini görmeye Maraş'a gelmişti. Cuma günü dönmesi gerekiyordu. Ama annesi 'Oğlum hafta sonu da kal' demişti. Ve o gece deprem oldu ve annesi ile birlikte hayatını kaybetti. Atilla da göçük altında kaldı. Onu ve diğer oğlunu sağ çıkardılar” dedi.

Depremde Maraş’ta ortak akrabalarından 22 kişiyi kaybettiklerini dile getiren Satik, "Maraş merkezde teyzesini, halasını, ortak akrabalarımızdan 22 kişi kaybetti" ifadelerini kullandı. 

Oğlunu ve eşini yitirdikten sonra çok etkilendiğini belirten Satik, "Psikolojisi çok kötüydü. Toparlanmaya çalışıyordu. Eşinin fularını boynuna takmıştı, hiç çıkarmıyordu"şeklinde konuştu.

Depreme Mehmet Akif Mahallesi'nde yaşadıkları apartmanın dördüncü katında yakalanan 58 yaşındaki 5 çocuk babası Atilla Örnek, enkaz altında kalan eşi Gülcan ve 19 yaşındaki oğlu Zeki Fırat'ı kaybetmişti.

Atilla Örnek ve 17 yaşındaki oğlu Ali Osman Örnek ise saatler sonra enkazdan kurtarılmıştı.

“İnsanların sorunlarını çözdüğüm zaman acılarım biraz hafiflemiş olacak"

Aslen Bitlis Tatvan doğumlu olan Örnek, oğlu Ali Osman'ın 6 saat, kendisinin ise 10 saat sonra enkazdan kurtarıldığını anlatarak, şöyle demişti:

"Depremden 6 gün sonra görevime döndüm. Devlette çalışan bir insan olarak elimizden geldiği kadar faydalı olmak için çaba harcadık. Bizim hizmet etmemiz gerekiyor. Şu anda ülkemin bizim gibi insanlara ihtiyacı var. Gidip yasımı tutacağım diye bir kaide yok. Çalıştığım, birilerine yardımcı olduğum, ülkeme faydalı olduğum zaman daha mutlu olduğumu düşünüyorum. Mesleğimi seviyorum onun için bugün buradayım. Ülkemi, halkımı seviyorum. Acı dinmez, bu benimle yaşayacak. İnsanların sorunlarını çözdüğüm zaman acılarım biraz hafiflemiş olacak. Şunu da biliyorum; bu acı benimle mezara kadar gidecek. Bununla yaşamayı öğrenmem lazım. Çok sevdiğim 4 çocuğum, bir torunum var. Allah var, gam yok."

Eşinin fularını boynundan çıkarmıyordu

Örnek, depremden önce mutlu bir aile yaşantılarının olduğunu, eşinin taktığı fuları boynundan çıkarmadığını anlatırken gözyaşlarına hakim olamamıştı:

"Mekanı cennet olsun. Bütün haklarımı ona helal ediyorum. Fuları o takmıştı, çok severdi beni. Ben de kendisini çok severdim. Mümkün oldukça benimle kalmasını istiyorum."

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli