İstanbul Valiliği'nden Gemlik Yürüyüşü açıklaması: 70 gözaltı

12-06-2022
Rûdaw
Etiketler HDP Gemlik Yürüyüşü İstanbul
A+ A-

Haber Merkezi –  İstanbul Valiliği HDP’nin öncülüğünde düzenlenen “Gemlik Yürüyüşü”nde 70 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Yürüyüşte polis müdahalesi sonrası yaşanan arbedeye yönelik bir açıklama da Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan geldi. Soylu "Kılıçdaroğlu, müsebbibi sensin" dedi.

HDP öncülüğünde, PKK lideri Abdullah Öcalan’a uygulanan görüş yasağının protesto edilmesi amacıyla düzenlenen Gemlik Yürüyüşü için İstanbul-Kadıköy'de bir araya gelen kitleye polis tarafından müdahale edildi.

Polis yürüyüşe izin vermedi ve kitleyi ablukaya aldı. Yürüyüşçüler ile polis arasında yaşanan tartışma ardından yaşanan arbedede aralarında HDP İstanbul İl Eş başkanları İlknur Birol ve Ferhat Encü dahil çok kişi gözaltına alındı.

İstanbul Valiliğinden konuyla ilgili yapılan açıklamada, HDP organizesinde Bursa'nın Gemlik ilçesinde düzenlenecek eylemede 70 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. 

Valilik açıklamasında, şu ifadelere yer verildi:

"2911 sayılı yasaya aykırılık teşkil eden eylemlerin durdurulmasına yönelik uyarıları dikkate almayan, görevli memurlara mukavemetle karşılık vererek, toplu yürüyüşte ısrar eden ve taşkınlık yapan gruplara müdahale edilerek 70 kişi gözaltına alınmıştır. Ayrıca grupları provoke ederek, görevli polis memuruna yumruklu saldırıda bulunan DBP Milletvekili Salihe Aydeniz hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur. Konuyla ilgili tahkikata başlanmıştır."

"Kılıçdaroğlu, müsebbibi sensin"

Öte yandan Dışişleri Bakanı Süleyman Soylu yürüyüş esnasında HDP Milletvekili Saliha Aydemir ve polis arasında yaşanan arbedenin görüntülerini paylaşarak "Terörist cenazesine de, terörist başı için yürümek isteyene de müsaade etmeyiz. Bugün, terörist başı, bebek katiliyle ilgili yürüyüş için Bursa Gemlik'e; içinde PKK'nın emir eri sözde milletvekilleri dahil birçok yerden gitmek isteyenlere hiçbir yerde elbette müsaade etmedik. Kadıköyden gitmek isteyip direnenler gözaltında... Polisimize yumruk atan terörist bozuntusunun ismi, HDP Milletvekili Saliha Aydemir. Gerekli suç duyurusu yapılıyor. Kılıçdaroğlu, müsebbibi sensin" ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli