ÖZGECAN DAVASI – ‘Canavarca his’, skandal savunma! (YENİLENDİ)

12-06-2015
Hikmet Durgun
Özgecan Aslan
Özgecan Aslan
A+ A-

Mersin (Rûdaw) - Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesiyle ilgili haklarında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen tutuklu 3 sanığın yargılandığı davada, sanık Suphi Altındöken'den “skandal” savunma geldi.

 

Özgecan Aslan'ın öldürülmesiyle ilgili davanın görülmesine, bugün Tarsus Adliyesi Konferans Salonu’nda başlandı.

 

Gece saatlerinde Tarsus Adliyesi’ne getirilen tutuklu sanıklar Ahmet Suphi Altındöken, babası Necmettin Altındöken ve arkadaşı Fatih Gökçe, Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nce özel oluşturulan konferans salonundaki duruşmada hazır bulundu.

 

Yüzlerce avukatın yer aldığı duruşmaya, Özgecan Aslan'ın amcası Yaşasın Aslan da katıldı.

 

Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne 14 Nisan'da sunulan iddianamede, sanıklardan Ahmet Suphi Altındöken'in, "Canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürmek, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürmek, başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme, nitelikli cinsel saldırıya teşebbüs, cinsel saikle kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak" suçlarını işlediği belirtiliyor.

 

Altındöken için bu suçlar gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ediliyor.

 

Altındöken'in babası Necmettin Altındöken ile arkadaşı Fatih Gökçe için de, "Canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürmek, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürmek" gibi suçlardan dolayı aynı ceza isteniyor.


Duruşmada, sanık Suphi Altındöken'den skandal savunma geldi.  

 

Altıbdöken, savunmasında "Sinirli adamım. Hem o bayan bana ne söyledi biliyor mısınuz? ‘Şerefsiz’ dedi” ifadesini kullandı.

 

Sanık Suphi Altındöken'in savunması sırasında susup ağlamasına tepki gösteren hakim ise, "Ağlamaları geçelim" uyarısında bulundu.

 

 

Bu arada, duruşma öncesi Tarsus Adliyesi önüne gelen gruplar, kadın cinayetlerini protesto etti.

 

Davada 3 sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti duruşmayı 9 Eylül'e erteledi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli