Rûdaw Çanakkale’de jandarmanın müdahale ettiği olay anının görüntülerine ulaştı

12-04-2023
Rûdaw
Etiketler Çanakkale Kavga Kürt aile
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Çanakkale’de dün, Cabir ve Özenç aileleri arasında çıkan bıçaklı kavgada Enver Özenç yaşamını yitirdi, Süleyman Cabir de yaralandı. Yaralı halde evine giden Süleyman Cabir, olay yerine çağrılan jandarmanın müdahalesi sonucu açılan ateşle hayatını kaybetti, Cabir ailesinden 3 kişi tutuklandı.

Jandarmanın müdahale anına ilişkin görüntülere ise Rûdaw ulaştı.

Görüntülerde Süleyman Cabir’in yerde yaralı halde yattığı, oğlunun da sağlık görevlilerine seslenerek “Görüyorsunuz babamı vurdular” dediği duyuluyor.

Öte yandan Rûdaw İstanbul Temsilcisi Rawin Sterk olayın yaşandığı Çanakkale merkeze bağlı Civler köyüne giderek köylülerle görüştü.

Muhabirimiz Rawin Sterk, yıllar önce Van’ın Erçiş ilçesinden Çanakkale’ye göç eden Cabir ailesi ile köyün yerlisi olan Özenç ailesi arasında çıkan kavganın “ırkçı saldırı” olmadığını, ailelerin ekili tarlalara hayvanların girmesi nedeniyle kavga ettiğini ve jandarmanın müdahalesiyle de olayın büyüdüğünü bildirdi.

Rawin Sterk’in akardığına göre jandarmanın müdahalesi sırasında hayatını kaybeden Süleyman Cabir’in 3 oğlu tutuklandı. Tutuklanan kardeşlerin o sırada hafir yaralı olduğu kaydedildi. Süleyman Cabir’in ölümüne neden olan jandarma da gözaltına alındı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli