Adıyaman TSO Başkanı Torunoğlu enkazda hayatını kaybetti

Haber Merkezi – Adıyaman Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı İrfan Torunoğlu’nun depremde enkaz altında kalarak hayatını kaybettiği bildirildi.

Maraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde can kaybı 24 bini geçti.

Adıyaman Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı İrfan Torunoğlu’nun da hayatını kaybettiği bildirildi.

ATSO’nun hesabındna yapılan açıklamada “Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Torunoğlu ve değerli eşi Nebahat Torunoğlu yaşanan deprem felaketinde vefat etmişlerdir. Başkanımıza ve kıymetli eşi Nebahat Torunoğlu'na Allah'tan rahmet diliyoruz. İş dünyamızın başı sağolsun” ifadeleri kullanıldı.

Torunoğlu’nun vefatına ilişkin Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) da bir mesaj paylaştı.

Mesajda “Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Torunoğlu ve eşi Nebahat Torunoğlu, Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen deprem felaketinde şehit oldu. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, merhum ve merhumeye Allah’tan rahmet, ailesi ve iş dünyasına başsağlığı diledi” denildi.

İrfan Torunoğlu kimdir?

İrfan Torunoğlu, 1959 yılında Adıyaman’ın Kahta ilçesinde doğdu.

İlk Orta ve Lise Öğrenimini Kahta’da tamamladı.

İstanbul Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulunu 1980 darbesi nedeniyle yarıda bırakarak iş hayatına devam etti.

Ticari hayatına 1980 yılında taşımacılık sektörüyle başlayıp ardından turizm, gıda ve inşaat sektörlerinin de eklendiği Torunoğlu Turizm Taşımacılık Gıda Sanayi Limited Şirketini kurmuştur. Şehirlerarası yolcu taşımacılığı, filo kiralama, zeytinyağı üretimi ve inşaat sektörlerinde faaliyet göstermeye devam ediyor.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Genel Kurul Delege üyeliği, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası meclis üyeliği İl Genel Meclisi üyeliği ve birçok sivil toplum kuruluşunda Başkanlık ve Yönetim Kurulu üyeliği yapmıştır.

2022 yılı Ekim ayında yapılan Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu başkanlığına seçilmiştir.