Cumartesi Anneleri 1984’ten beri kayıp olan Maksut Tepeli'yi sordu

12-02-2022
Rûdaw
Etiketler Cumartesi Anneleri Kayıp yakınları Maksut Tepeli
A+ A-

Haber Merkezi - Cumartesi Anneleri, kayıp yakınlarının akıbetini öğrenmek amacıyla başlattıkları eyleminin 881’inci haftasında, gözaltına alındıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan Maksut Tepeli'yi sordu.

Cumartesi Anneleri bu hafta da Covid-19 pandemisi nedeniyle online olarak bir araya geldi.

Anneler bu hafta, tanık beyanlarına göre 5 Şubat 1984 tarihinde Gayrettepe Siyasi Şube’de gördüğü ağır işkence sonucu koma halinde Haydarpaşa Askeri Hastanesi’ne kaldırılan ve kendisinden bir daha haber alınamayan Maksut Tepeli'yi andı ve akıbetini sordu.

Cumartesi Anneleri’nin sosyal medya hesaplarından yapılan yayında kayıp Maksut Tepeli hakkında şu bilgiler verildi:

“Genç bir öğretmen olan Maksut Tepeli İstanbul'da yaşıyordu.  2 Şubat 1984 tarihinde Küçükbakkalköy'deki bir arkadaşının evine gitti. Evde karakol kurulmuş olan polislerin açtığı ateş sonucu yaralandı. Yaralı olarak battaniye içinde Gayrettepe Siyasi Şubeye götürüldü. Tanık beyanlarına göre 5 Şubat 1984 tarihinde Gayrettepe Siyasi Şubede gördüğü işkence sonucu koma halinde Haydarpaşa Askeri Hastanesi'ne kaldırıldı ve kendisinden bir daha haber alınamadı. Gözaltına alındığı inkar edilen Maksut Tepeli mezar yeri ve onu kaybedenler bugüne kadar gizlendi. Ailenin tüm girişimleri sonuçsuz bırakıldı. 881. haftanız da Tepeli Ailesi’nin “Kaç yıl geçerse geçsin Maksut Tepeli’yi aramaktan vazgeçmeyeceğiz!” diyen sesine eşlik edeceğiz.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli