Dersim’de tek odada yaşam mücadelesi veren aile yardım bekliyor

11-12-2023
Ali Haydar Gözlü
Etiketler Dersim Yeni Dersim Gazetesi Ali Özen
A+ A-

Dersim (Rûdaw) –Dersim’de ekonomik nedenlerden ötürü zor günler geçiren aile, kış koşullarına rağmen tek odada çocuklarıyla yaşam mücadelesi veriyor.

Dersim merkeze bağlı Harcik (İnönü Mahallesi) TOKİ konutlarında kalan Özmen ailesi, işsizlik sorunun yanı sıra evlerindeki ısınma sorununa rağmen hayatlarını sürdürmeye çalışıyor.

Üç aydan beri işsiz olduğu için ailesinin ısınma sorunu ve geçimini sağlamakta zorlanan Ali Özmen, yetkililerin kendisine yardım eli uzatmasını istiyor.

Ağır ekonomik sorunlar nedeniyle tek odalı ve eşyasız evde kalmak zorunda kaldıklarını belirten Ayşegül ve Ali Özmen çifti, okula giden üç çocuğunun beslenme sorunu dahi çözemeyecek güçte olduğunu belirtiyor.

Eşyaları ve yataklarının olmamasından ötürü, tek odada çocuklarıyla birlikte hayatlarını sürdürmeye devam eden Özmen ailesi, çocukları için hiçbir şey yapamamanın derin üzüntüsünü yaşıyor.

Kış mevsimi ile birlikte apartmanda doğalgaza sahip olmayan tek aile olan Özmen ailesi, çocuklarına sıcak ortamda yaşayabilecekleri bir ortam ve hayatlarını sürdürebilecekleri bir iş istiyor.

“Parasızlıktan kombi alamadık”

Evini ısıtamadığı için çocuklarını sürekli doktora götürmek zorunda kaldığını belirten Ayşegül Özmen, “Çocuklarım için hiçbir şey yapamadığım için çok zoruma gidiyor. Bir şey alamıyorum, doğru düzgün besleyemediğim için bu çocuklar hep hasta. Hep üşüyorum anne diyorlar ve evin içinde montla geziyorlar. Yatarken montla yatıyorlar bu yüzden de çocuklar yatakta hareket edemiyorlar. Ama bir şey yapamıyorum. Binada sadece biz kombi alamadık, herkes aldı. Biz parasızlıktan alamadık. O yüzden ısınamıyoruz ve çocukları ısıtamıyorum. Eşimin işi olmadığı için zaten bu haldeyiz işten çıkarıldı. Alamıyoruz çünkü eşim işsiz ve parası yok bir şey yapamıyoruz” dedi.

“Yardım etsinler, perişan durumdayım”

Yaşadığı işsizlik sorunundan ötürü ailesinin ihtiyaçlarını karşılayamamanın üzüntüsünü yaşayan Ali Özmen, “İşim yok ve biz bir odada kalıyoruz. Doğalgazımız yok, işim olmadığı için çocuklarım perişan. Evin her yanında su var. İş istiyorum. Çocuklar soğuk olduğu için montla yatıyorlar. Gücüm olmadığı için alışveriş yapamıyorum arkadaşlarım destek veriyor. Ben iş istiyorum bu konuda yardım etsinler, perişan durumdayım”diye konuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli