TÜRKİYE BASIN ÖZETİ – Ezidileri canlı canlı gömdüler

Haber Merkezi - Cumhurbaşkanlığı seçimi yaşayan Türkiye’de Kürdistan Bölgesi’ndeki gelişmeler de yakından takip ediliyor. Türkiye’deki gazeteler, IŞİD’in Êzidî katliamını geniş bir şekilde okurlarına duyururken, Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani’nin “Karşımızdaki bir terör örgütü değil, bir terör devletidir” sözleri de hemen hemen tüm gazetelerde yer aldı.

Hürriyet gazetesi, “Kadın ve çocukları diri diri gömdüler” başlıklı haberinde Irak İnsan Hakları Bakanı El Sudani’nin IŞİD’in en az 500 Êzidî’yi öldürdüğü, bazı insanları diri diri gömdüğü yönüdeki sözlerini sayfasına taşıdı.

Gazete, ABD’nin yeni hava saldırısı düzenlerken Kürt gruplar Mahmur’u geri aldığını ve Rudaw TV’nin Sincar muhabiri Berekat İsa’nın da kurtarıldığını yazdı.

Sudani’nin Ezidilerin diri diri gömüldüğüne ilişkin sözleri hemen hemen bütün gazetelerde geniş biçimde yer aldı.

Türkiye basının gündeminde Kürdistan Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’yle Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius’un görüşmesi de yer aldı. Vatan gazetesi, Barzani’nin “Karşımızdaki bir terör örgütü değil, bir terör devletidir. Kimseden bizim için savaşmasını istemiyoruz. Kendi savaşımızı kendimiz vereceğiz” sözlerini sayfasına taşıdı.

 Sabah: IŞİD’den Yezidi katliamı

Milliyet: IŞİD militanlarına iki koldan darbe

Habertürk: PKK Kerkük’te

Cumhuriyet: Ezidileri canlı canlı gömdüler

Vatan: IŞİD, baraja bayrak çekti

Akşam: Kadın ve çocukları diri diri gömdüler

Özgür Gündem: Yüzyıllık rüyayı gerçekleştirelim