Fotoğraflarla - Düzce'nin o ilçesi sulara gömüldü

11-07-2023
Etiketler Düzce Sel Yüksel Genç Melen Barajı
A+ A-

Haber Merkezi - Düzce'nin Gölyaka ilçesinde, Melen Barajı'nı besleyen çayın da doğuş noktası olan Efteni Gölü havzasında yer alan İçmeler köyü, bölgede etkili olan yağışların ardından yaşanan sel nedeniyle sulara gömüldü.

Düzce'nin Gölyaka ilçesinde sağanağın ardından sular altında kalan köydeki vatandaşlar, evlerindeki eşyaları tahliye ediyor.

Melen Barajı'nı besleyen çayın da doğuş noktası olan Efteni Gölü havzasında yer alan İçmeler köyü, bölgede etkili olan yağışların ardından yaşanan sel nedeniyle sulara gömüldü.

Yaklaşık 800 vatandaşın yaşadığı köyde nerdeyse tüm evleri su bastı. 1 metreyi aşan su seviyesi nedeniyle vatandaşlar, traktör, AFAD botları ve sal yardımıyla güvenli bölgelere çıktı.

Köy sakinleri, sabah saatlerinden itibaren evlerindeki eşya ile ahırlarındaki hayvanları, yetkililerin yardımıyla tahliye ediyor.

Bu arada selin bölgedeki etkisi havadan görüntülendi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, selden etkilenen Düzce için yeni risklerin beklenmediğini belirterek, "Şu anda gözlerimiz Doğu Karadeniz tarafında. Oradaki arkadaşlarımız da tamamıyla AFAD koordinasyonunda gerekenleri yapıyorlar." dedi.

Gölyaka ilçesine bağlı Toptepe kırsalında incelemelerde bulunan Yumaklı, yaklaşık 500 metre rakımdaki seyir terasından sular altında kalan ekili araziler ile ormanlık alanı gözlemledi.

Düzce Valisi Cevdet Atay, AK Parti Düzce Milletvekilleri Ayşe Keşir ve Ercan Öztürk, DSİ, Karayolları ve Orman Bölge müdürleri ile AFAD başta olmak üzere ilgili kurum müdürleri, taşkınlardan zarar gören yerlerle ilgili Yumaklı'ya bilgi verdi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli