Batmanlı genç kız 3 gündür kayıp

11-02-2024
Etiketler Rojvelat Kızmaz Batman Mehmet Kızmaz Kayıp
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Batman’da Cuma gününden beri kayıp olan Rojvelat Kızmaz’dan (26) şimdiye dek hiçbir haber alınamaması kamuoyunda ciddi endişeye yol açtı. Ailesi Rojvelat için Batman halkından destek istedi.

Batman’da Rojvelat Kızmaz isimli 26 yaşındaki genç, 9 Şubat Cuma günü saat 10.30'da ikamet ettiği Petrol Mahallesi’ndeki evinden çıktıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamadı.

Rûdaw’a konuşan ağabeyi Mehmet Kızmaz, Rojvelat’ın herhangi bir sağlık veya ailevi sorunu olmadığını söyledi.

Kızmaz, “Kız kardeşim üniversite mezunu, bilinçli bir insan. Herhangi bir problemi yoktu. Bugün üçüncü gün ve hala kayıp, bu yüzden bir can güvenliğinden endişe duyuyoruz” dedi.

Rojvelat’ın kaybolduğu ilk gün Emniyete giderek kayıp ihbarında bulunduklarını ve şu ana kadar herhangi bir geri dönüş alamadıklarını belirten ağabey Kızmaz, Batman halkına da şu çağrıyı yaptı:

“Üç gündür mahalle mahalle, sokak sokak kendi imkanlarımızla arıyoruz. İnsan kaçakçılığı yapan çeteler var, her türden insan var, bilemiyoruz. Batman halkından talebimiz şudur; gözlerini açsın. Gören, duyan, bilen varsa bize yardımcı olsun. Bugün bizim yaşadıklarımız yarın başkalarının da başına gelebilir. Duyarlı olmalıyız.”

Ailenin çağrısına destek

Sosyal medya üzerinden yapılan kayıp açıklamasının ardından bir çok kişi ve çevre de aileye destek mesajları vererek kayıp ilanını paylaştı.

CHP İstanbul Milletvekili Türkan Elçi, “Mehmet Kızmaz ile az önce görüştüm. Aile kız kardeşleri için çok kaygılı. Duyan, haber alan varsa bu telefona bildirmeleri ricamızdır” dedi.

Eski Milletvekili Mehmet Ali Aslan da, “26 yaşındaki Rojvelat Kızmaz’dan dünden beri haber alınamıyor! Dün, Batman Merkez Petrol mahallesindeki evinden çıktıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamadı” çağrısını yaptı.

Batman Barosu’ndan avukat Ferhat Bayındır #RojvelatKızmaz etiketi ile “Cuma gününden beri kayıp olan Batmanlı Rojwelat Kızmaz’dan şimdiye dek hiçbir haber alınamaması kamuoyunda ciddi endişeye sebebiyet vermektedir. Kayıp vatandaşı bulmak, bu konuda aileyi ve kamuoyunu vaktinde bilgilendirmek güvenlik birimlerinin asli görevidir” diye belirtti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: AA

Kuşadası’nda evleri yangına yakın olan vatandaşlara tahliye çağrısı

İzmir’in Selçuk ilçe Pamucak mevkiinde başlayan orman yangını Aydın’ın Kuşadası ilçesine sıçradı. Kuşadası’nın Bayraklı Dede Mahallesi’nde orman alanına yakın ikamet eden vatandaşlardan, yetkililer tarafından yapılan uyarılarla can güvenlikleri nedeniyle konutlarını boşaltmaları istendi.