Hakkari'de Kar Festivali: ‘Güzel coğrafyanın tanınmasını arzu ediyoruz’

11-02-2024
Şevket Herki
Etiketler Hakkari Kar Festivali Ali Çelik Dengbej Merga Bütan Kayak Merkezi
A+ A-

Hakkari (Rûdaw) – Hakkari Valiliği ve Hakkari Belediyesi tarafından düzenlenen 5. Kar Festivali’ne katılan çok sayıda katılımcı, festivalden dolayı mutlu olduklarını belirtti. Rûdaw’a da teşekkür eden Hakkari Valisi Çelik ve Hakkarili vatandaşlar, festivale katılımın artmasını umduklarını kaydetti.

Valilik ve Belediye tarafından bu yıl 5'incisi düzenlenen Kar Festivali, kent sakinlerinin yanı sıra çevre illerden gelenlerin katıldığı etkinliklerle başladı.

Kent merkezine 12 kilometredeki 2 bin 800 rakımlı Merga Bütan Kayak Merkezi'nde düzenlenen festivale Kürt ulusal kıyafetleriyle Hakkari’nin kadim müzikleri eşliğinde halaylar çekildi, çevre illerden gelen çok sayıda ziyaretçi kayak kaydı.

“Güzel coğrafyanın herkes tarafından bilinmesini arzu ediyoruz”

Dün başlayan ve bugün sona erecek etkinliğe dair Rûdaw’a konuşan ve Rûdaw’a da teşekkür eden Çelik, şu ifadeleri kullandı:

"Temennimiz, beklentimiz bu şehrin bu duygusunu, bu huzurunu tüm ülkemize aksettirmek. Turizm merkezi olarak da çok güzel bir alan.

Ülkenin her noktasından insanların bu duyguyu, bu saflığı, bu temizliği, bu güzelliği yaşaması için Hakkari’ye davet ediyorum.

Güzel insanların, güzel coğrafyanın herkes tarafından bilinmesini, tanınmasını arzu ediyoruz. Sizlere de bu anlamda teşekkür ederim.”

İgloların (kardan ev) ilgi gördüğü ve 1500 kişinin katıldığı festivalde, yamaç paraşütü gösterisi yapıldı ve dengbej dinletisi sunuldu.

“Çok mutluyuz”

Festivale katılanlardan Sabri Turan, “Biz bu etkinlikten ötürü çok mutluyuz. Hepimiz kardeşiz. Hepiniz hoş geldiniz. Başım gözüm üstüne geldiniz. Halay çekeceğiz, kayak yapacağız. Çok mutlu oluyoruz” dedi.

Dengbej İsmet Coleyi ise “Burası Hakkari’nin çok kadim bir bölgesi. Hakkari pek çok açıdan tarihi ve gelişmiş bir yer. Bugün de festival düzenleniyor” ifadelerini kullandı.

“Her yerden Hakkari’ye ziyaretçi gelmesini istiyoruz”

Rûdaw’a konuşan Mahmud Duman da “Çok güzel bir yer. Biz Valimize, belediyeye festival için teşekkür ediyoruz. İran ve Irak’tan, her yerden Hakkari’ye ziyaretçi gelmesini istiyoruz. Size de teşekkür ederiz” dedi.

Kar Festivali ilk olarak Hakkari Valiliği ve kayyum tarafından yönetilen Hakkari Belediyesi tarafından 2017’de yapıldı. 2019 ve 2020’de koronavirüs nedeniyle iptal edilmişti.

Eldeki verilere göre her sene festivale katılımcı sayısı artıyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli