URFA – Yıllardır yol sorunu çözülmeyen köyde nüfus azaldı

11-02-2024
Urfa’nın Viranşehir ilçesine bağlı Kalmazlar (Kürtçe Pesor) köyü
Urfa’nın Viranşehir ilçesine bağlı Kalmazlar (Kürtçe Pesor) köyü
Etiketler Urfa Viranşehir Köy Yolu
A+ A-

Haber Merkezi – Urfa’nın Viranşehir ilçesine bağlı Kalmazlar (Kürtçe Pesor) köyü sakinleri yıllardır çamur içerisinde kalan yollar nedeniyle ulaşımda büyük sıkıntılar yaşıyor. Köy sakinlerinden Mazlum Erol, Büyükşehir Belediyesinin her yıl söz verdiğini ancak yerine getirmediğini söyledi.

Viranşehir ilçesine bağlı Kalmazlar köyü (Pesor) ilçe merkezine 22 kilometre uzaklıkta olmasına rağmen yol sorunu yaşıyor. Kışın çamurdan geçilmeyen yol köy sakinleri için ulaşımda ciddi sıkıntılara sebep oluyor.

Köydeki durumun görüntülerini Rûdaw’a gönderen Mazlum Erol, köyün husufunun yaklaşık 500 kişi olduğunu ancak ulaşım sıkıntısı nedeniyle 100 kişinin yaşadığını söyledi.

Erol, “Ulaşım olmadığı için kimse artık köyde yaşamıyor. Köyde 30 öğrenci var ama yollar bozuk olduğu için çok zor şartlarda okula gidiyorlar. Köy ile Viranşehir ilçe merkezi arasında akan dere baraja dökülüyor. Araçlar yolu bulabilsin diye tabelalar bırakılmış ama bu işaretler insanları ölüme götürüyor. Derenin üzerinde bir köprü bile yok. Araçlar 2 metre derin olan dereden geçmek zorunda kalıyor” dedi.

Sorunun yıllardır çözülmediğini belirten Erol, “İlçeyle aramız 22 kilometre ama yağmur yağdığında ilçeye gitmek için 48 kilometrelik bir yoldan gidiyoruz. Araçlar köyde rehin kalıyor, ancak traktörler gidip geliyor” diye konuştu.

Erol, “Urfa Büyükşehir Belediyesi her yıl yolu yapacağına dair söz veriyor ama yapmıyor. Yıllardır bir köprü veya menfez yapılmasını istiyoruz ama yapılmıyor. Dere yatağından geçen araç suya kapılırsa dereye kadar gider” diyerek sitem etti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli