TÜRKİYE BASIN ÖZETİ - 10 Kasım Cuma

Milliyet: Asla boyun eğmeyeceğiz

 

Muhtarlar toplantısında Türkiye’de çeşitli ülkelerin bazı insanlarının rahatlıkla cirit atmalarına fırsat vermeyeceklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gerekirse baş vereceğiz, ama asla baş eğmeyeceğiz” dedi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki muhtarlar toplantısında 50, 100 nüfuslu muhtarlıkların bir mühürden ibaret olduğunu, maliyetinin yüksek olduğunu söyledi. Erdoğan, muhtarlıkların işlevsel ve güçlü bir hizmet birimi haline getirmek için nüfus sınırlaması getirilebileciğini söyledi.

 

Haber Türk: Hayalet yakalandı

 

Sahtecilik ve insan kaçakçılığı suçundan 20 yıldır aranan “Hayalet Baron” lakaplı İran uyruklu Reza Lame ve suç ortağı İstanbul’da yakalandı. Kanada’da yakalanan göçmenlerin pasaportlarının izini süren güvenlik güçleri önce Fatih’te bir kargo şirketine, ardından Hayalet’e ulaştı.

 

İstanbul polisi, Kanada hükümetinin verdiği bilgi doğrultusunda sahte belge, pasaport ve oturma izniyle göçmen gönderdiği tespit edilen 2 şüpheliyi Fatih’te gözaltına aldı. Şüphelilerin Türkiye, Kanada, İtalya ve Almanya’da sahtecilik ve insan kaçakçılığı suçundan 20 yıldır aranan “hayalet baron” lakaplı İran uyruklu Reza Lame ve suç ortağı Mehdi Golichobeh olduğu ortaya çıktı.

 

Star: Diktatör olsa konuşamazdın

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ısrarla sürdürülen ‘diktatör’ söylemlerine dikkat çekti, “Bu ülkede bir diktatör olsaydı; ne sen ne de senin genel başkanın öyle konuşabilirdi” diyerek CHP’li yöneticilere tepki gösterdi.

 

Bugün de vatanımızın birliğini, milletimizin beraberliğini korumak için hep birlikte çalışıyor, mücadele veriyoruz.  Verdiğimiz mücadelede karşımıza kimin çıkacağını bilmez olduk. Yeri geldi darbeci, cuntacı, yeri geldi vesayet, yeri geldi silahlı terörist, yeri geldi ekonomik tetikçiler. Amaç bu ülkeye ve bu millete diz çöktürtmekti. Hırsız içeriden olunca, kapı kilit tutmaz. Bu alçak işgal girişiminde kullanılan kuklalar maalesef içeriden. Devletin namuslarını emanet ettiği silahlarını millete çeviren bu hainler Türkiye’yi teslim alacaklarını sandılar.  Yıllardır ülkemize yönelik adı konmamış işgal teşebbüslerini terörle mücadele adı altında takip eden milletimiz için bu ihanet bardağı taşıran son damla oldu.

 

Karar: Ülkenin derdi cam filmi

 

 

Otomobillerdeki cam filmlerin serbest bırakıldıktan sonra yasaklanması hem sürücüleri hem de ürün stoku yapan esnafı mağdur etti. Şikayetler artınca Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘yeni düzenleme yapın’ talimatı verdi.

 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 26 Ekim 2016’da yayımladığı yönetmelikle, bir yıl sonra yürürlüğe girecek şekilde sürücülerin araçlarına onaylı cam filmi takmasını, ön cam hariç serbest bırakmıştı. 21 Ekim 2017’de ise Emniyet Genel Müdürlüğü, artan terör olaylarını gerekçe göstererek bakanlıktan cam filmi yasağının devamını istedi. Böylece yasağı kaldıracak düzenleme yürürlüğe girmeden yeniden ‘yasak’ geldi.

 

Birgün: Sanki Noel Baba

 

TBMM Başkanı Kahraman, bir yılda 2.7 milyon liralık hediye dağıttı. Kahraman bu ‘bonkörlüğü’yle 1.4 milyon liralık hediye harcaması yapan Erdoğan ile 123 bin lira harcayan Yıldırım’ı geride bıraktı.

 

Milletvekillerine gönderdiği ‘40 Hadis’ kitabı, 15 Temmuz albümleri, dizüstü bilgisayar gibi hediyeleriyle diğer Meclis Başkanlarından farklı tutumuyla dikkat çeken İsmail Kahraman, devletin ‘hediye dağıtma rekortmeni’ çıktı.

 

Bütçe tasarıları ile genel bütçeli kurumların 2016 yılı kesin hesaplarının da Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülmesine başlandı. Kesin hesap cetvellerinde yer alan dikkat çekici harcama tutarlarından biri de ‘hediye için alınan taşınırlar’ oldu.