PAK: Yenikapı değil Eskikapı!

Haber Merkezi - Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) Genel Başkanı Mustafa Özçelik, “Türk Devleti askeri darbe girişimine karşı elde ettiği mevziyi, Kürtler'e karşı yeni bir şöven saldırıya dönüştürmek için fırsata dönüştürmeye çalışıyor” dedi.

 

Yazılı bir açıklama yapan Mustafa Özçelik, bugüne kadar yaşanan tüm askeri darbelerin en büyük mağdurunun hep Kürtler olduğunu hatırlatarak, “Tereddütsüz bu askeri darbe girişimine karşı çıktık” ifadelerini kullandı.

 

Açıklamada, Askeri darbe girişimin başarısızlığa uğramasından sonra ilan edilen Olağanüstü Hal'in (OHAL) çözüm olmadığı belirtildi.

 

Askeri Darbe girişiminin başarısızlığa uğramasının demokratikleşme için yeni bir sürece kapı açtığını dile getiren Özçelik, "Yenikapı mitinginin Kürt milletine yönelik bir gözdağı mitingine dönüştüğünü" söyledi.

 

Açıklamada, daha sonra şöyle denildi:

 

“Cumhurbaşkanı ve Hükümet, darbeye karşı özgürlüğe, demokrasiye, Kürt milletinin hak ve özgürlüklerine kapı aralamak yerine, şovenizmi ve şiddeti daha fazla körüklemeye yönelik mesajlar vermektedirler.

 

07.08.2016 günü tüm partileriyle, biraraya gelen tüm Türk toplumu ne yazık ki ‘Tek vatan, tek millet, tek devlet, tek bayrak’ söyleminde ifadesini bulan şöven ve tehditkar bir ruh halinin, her zamankinden daha güçlü bir şekilde esiri oldular.

 

Türk Devleti askeri darbe girişimine karşı elde ettiği mevziyi, Kürtler'e karşı yeni bir şoven saldırıya dönüştürmek için fırsata dönüştürmeye çalışıyor.”

 

Türkiye’de bugün şovenizmi güçlendiren en önemli faktörün, süregelen savaş olduğuna vurgu yapılan açıklamada şu cümleler de yer aldı:

 

“Türk Devleti’nin şoven propagandalarının zeminini zayıflatmak için, son bir yıllık sürecin de tartışmasız bir şekilde kanıtlamış olduğu gibi, PKK’nin artık halkımıza zarar verdiği açık olan çatışma siyasetine derhal son vermesi, ateşkes ilan etmesi büyük önem taşımaktadır."

 

Kürdistan siyasetinde güçlü bir partiye olan ihtiyacın daha bir öne çıktığı belirtilen açıklamada, "PAK olarak bizimle aynı ya da yakın siyasal program ve perspektife sahip tüm parti, grup,  çevre ve kadroları bir kez daha gücümüzü bir partide birleştirmeye çağırıyoruz. Birilerinin kendisini tekçi bir anlayışla herkese dayattığı bir yaklaşımın kabul edilebilir bir tarafı yoktur” denildi.

 

PAK Genel Başkanı, tüm Kürt partilerinin muhatab alınacağı, Kürt ve Kürdistan gerçekliğinin kabul edildiği bir çözüm süreci için ısrarcı olunması gerektiğini de belirtti.