'İlgililere' diyerek çağrı yapan Prof. Naci Görür’e Bakan Özhaseki’den yanıt!

10-07-2023
Etiketler Prof. Naci Görür Deprem TOKİ Mehmet Özhaseki
A+ A-

Haber Merkezi – Verilen desteklerle sağlam bina yapılamayacağını söyleyen yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür’e Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yanıt verdi. Özhaseki, deprem bölgelerindeki yeni yapıların denetleneceğini, aksama görüldüğünde TOKİ’nin devreye gireceğini söyledi.

Prof. Dr. Naci Görür, depremlerden etkilenen 11 ilde yapılacak inşaatlar hakkında uyarılar bulunmuştu.

Görür, verilen mali desteklerle vatandaşın ucuz bina yapabileceğini, daha iyisini yapamayacağını kaydetmişti.

"İlgililere" diyerek çağrıda bulunan Görür, Twitter’dan şunları yazmıştı:

“Sayın Şehircilik Bakanının ağzından duydum. Evlerini yaptıracak insanlara maddi yardım yapıp kredi vereceklermiş. Bu bir bakıma çok güzel ama amaca ulaşamaz.

Deprem bölgelerinde deprem dayanımlı kaliteli binalara ihtiyaç var. Vatandaşa yardım edip kendi inşaatını yap dersen vatandaş alel acele ucuz binalar yapar ve içine girer. Zaten verilen destek de daha iyisini karşılamaz. Deprem bölgesinin jeolojik ve zemin karakteri gereği özellikli binalara ihtiyacı var. Bu da herhangi bir müteahhitle ve alelusul bir yapıyla olmaz. Lütfen TOKİ ve özel tasarlanmış binalarla bu işi bitiriniz.”

Özhaseki: TOKİ bu sürecin en büyük güvence noktası olarak hazır bulunacak

Bakan Özhaseki, Twitter hesabı üzerinden Prof. Görür’e yanıt vererek inşaatların kontrolünün yapılacağını söyledi.

Bilim insanlarının uyarılarını dikkate alacaklarını diyen Özhaseki, şunları yazdı:

“Hiç kimse merak etmesin; 11 ilimizdeki afet dönüşüm sürecinin her bir safhasını, ruhsattan meskene kadar her bir adımı, belirttiğimiz dört kırmızı çizgiden ödün vermeden adım adım denetleyeceğiz.

Yine hibe ve kredileri, inşaatların hak ediş seviyelerine göre vererek, inşa aksamalarının da önüne geçecek ve her bir projeyi, bölgede kurduğumuz ‘Yapım ve Dönüşüm Ofisleri’ ile takip edip, kontrol edeceğiz.

Eğer taahhüt edilen inşaatlarda bir aksama olursa Bakanlığımızın ve ülkemizin yüz akı TOKİ’miz devreye girerek inşa faaliyetini tamamlayacak. TOKİ bu sürecin en büyük güvence noktası olarak hazır bulunacak.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli