CHP Hakkari adayı Diri: Bize oy verin 40 yıldır size yapılmayan hizmeti yapalım

10-05-2023
Etiketler Hakkari Seçim2023 CHP Sabır Diri
A+ A-

Hakkari (Rûdaw) – CHP’nin Hakkari milletvekili adayı Sabır Diri, CHP’nin eski CHP olmadığını belirterek “Hakkari halkı bize oy versin, 40 yıldır yapılmayan hizmeti yapalım” dedi.

Yüksekova ilçesinde seçim çalışması yürüten CHP’nin Hakkari milletvekili adayı Sabır Diri Rûdaw TV'den Nwêner Fatih’in sorularını yanıtladı.

Hakkari halkının neden kendilerine oy vermesi gerektiğine ilişkin Sabır Diri yaşanan sorunlar ve vaatlerini şöyle sıraladı:

“Hakkari halkına; ‘biz hizmet siyasetini esas alıyoruz’ diyoruz. Birçok sorunumuz var. Şuan Yüksekova’da 6 bin yüksek okul, üniversite  diplomalı genç işsiz. Sınırlarımız sorun. Gümrükler sorun. Eğer iktidara gelirsek Yüksekova’da serbest ticaret bölgesi oluşturacağız. Derecik-Rûbarok’ta bir sınır kapısı, Çukurca-Çelê’de bir sınır kapısı açacağız. Bölgede ticareti canlandıracağız ki işsizlik son bulsun. Halk ticaret yapsın, ekonomi canlansın, gidiş gelişler kolaylaşsın. Yani serbest ticaret koşulları sağlansın.”

Seçim sürecinde diğer partilerin CHP’nin Kürtlere yönelik geçmiş politikalarını gündeme getirmesine ilişkin Diri, “Siyaset her daim kendini yeniler. Bilinen onların bahsettiği eski CHP kalmadı. CHP sosyal demokrat bir parti. Mevcut CHP politikası gayet düzgün ve demokratik. Türkiye’nin demokratik bir siyasete ihtiyacı var. Elbette, herkes gibi CHP de bir zamanlar hatalar yaptı. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu “helalleşmeliyiz” diyor. Bu söz; biz hata yaptık, gelin helalleşelim, kardeşlik elimizi birbirimize uzatalım, kardeşliği güçlendirelim anlamı taşımaktadır. İktidara geldiğimizde hata yaptıklarımızdan özür dileyeceğiz diyor. Helalleşme sözü sonrası CHP’ye karşı halkın da bakış açısı değişmiştir. 70 yıldır CHP bu ülkede iktidarda değil. Şimdi CHP değişiyor, kendi geçmişini temizledi” dedi.

Hakkari özellikle ilçelerin geçmişten beri HDP’ye oy verdiğini söyleyen Sabır Diri, “Hem altılı masa hem de HDP-Yeşil Sol Parti, Kılıçdaroğlu’nu cumhurbaşkanlığına aday gösterdi. CHP bir gelecek vaat ediyor ki, bu partiler Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’nin 13. cumhurbaşkanı olmasını istiyorlar” ifadelerini kullandı.

CHP’nin Kürtler için ne vaat ettiğine ilişkin ise Diri şunları söyledi:

“Eğer partimiz iktidar olur ve ben de Meclis’e seçilirsem elbette bazı konuları gündeme getireceğiz. Kürt bölgelerinde 40 yıldır bir kaos yaşanıyor. Savaş var. Ama unutmayalım huzur da sağlanıyor. Bütün bunlar bir sorun olarak çözülmeyi bekliyor. Çözülürse insanlar normal yaşama döner, ticaretine bakar. Biz devletin, hükümetin bu politikalarından vazgeçmesini, baskıları kaldırmasını ve insanların özgürce yaşaması için gerekli olanı sağlamasını talep ediyoruz.”

Yüksekova halkının geçim sorunlarından ve hizmet yetersizliğinden şikayet ettiğini ancak Hakkari milletvekillerinin bu sorunları çözmek için şuna kadar çok çaba sarf etmediğini dile getiren CHP'nin Hakkari adayı “Hakkari’nin 3 milletvekili var. 2’si HDP’nin biri AK Parti’nin. Biz diyoruz ki bu partilere ‘Kardeş, iki milletvekili size olsun, siz siyaset yapın. Birini de bize bırakın biz sadece halka hizmet etmek istiyoruz'. Kentte ticaret bitmiş, ekonomi kalmamış, hizmet yok. Bizim seçilmemiz halinde halka hizmet etmek dışında bir amacımız bulunmuyor. Amacımız, ideolojimiz, siyasetimiz sadece halka hizmet etmektir. Yüksekova 50 bin nüfuslu bir şehir. Ama daha fazla imkana sahip olmalıydı” şeklinde değerlendirdi.

Hakkari halkına kendisine oy vermesi çağrısı yapan CHP’nin Hakkari milletvekili adayı Sabır Diri  “Hakkari halkına şu sözü veriyoruz; Bize oy verin, bizi seçin, size hizmet getirelim. Üç milletvekilliğinden 2’si size olsun birini bize verin, 40 yıldır size yapılmayan hizmeti yapalım. 10 oyu olan bir evde 6 oy size 4 oy bize olsun” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli