78-80 YAŞINDAKİ ÇİFTİN TUTUKLANMASI - İktidar vekilleri bir dakika bu fotoğrafa baksın

10-05-2022
Rûdaw
Etiketler 78 ve 80 yaşındaki çift Van HDP Meral Danış Beştaş
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Dün, Van'ın Edremit ilçesinde, haklarında daha önce verilen hapis cezası nedeniyle 78 yaşındaki Makbule Özer ile 80 yaşındaki eşi Hadi Özer, "örgüte yardım ettikleri’ iddiasıyla tutuklandı.

Özer çiftinin tutuklanması Meclis’te gündeme getirildi.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, yaşlı çiftin fotoğrafını AK Parti sıralarına doğru göstererek “Bütün iktidar grubu vekilleri lütfen bir dakika düşünmeden baksın. Acaba ne hissedecekler?” diye sordu.

Kadın katilleri, çete üyeleri, Hizbullahçılar, suç örgütü mensupları serbest bırakılırken 80 ve 78 yaşındaki iki insanın tutuklanmasının utanç verici olduğunu ifade eden Beştaş şöyle konuştu:

“Evet 80 ve 79 yaşında bir çift Makbule Özer ve Hadi Özer dün tutuklandılar. Evet, cezaevine götürdüler. Neden? örgüte yardım yataklık yaptıkları iddiasıyla haklarında mahkumiyet kararı varmış. Çete, üyelerine suç örgütlerini, kadın katillerini, Hizbullahçıları serbest bırakan iktidar, 2 tane yaşlı insanı cezaevine kapatarak herhalde devleti koruduğunu söylemeyecek. Devlet, adalet ve hukuk tanımıyorsa o devleti zaten sorgulamamız lazım. Hakikaten bu fotoğrafa bakıp da iktidar grubundan kim utanır bilmiyorum. ‘Utanın’ diyorum. Ya bu kadın mı devleti yıkacak. Siz Newroz’da 5 yaşındaki çocuğun üstünü arayarak, 80 yaşındaki insanları cezaevine kapatarak bu devleti ayakta -eğer bunlar tutacaksa- tutamayacaksınız. Çünkü siz yıkıyorsunuz. Asıl bu yıkıcılığı siz yapıyorsunuz. Bu utanç vesikası olarak sizin alnınıza kara bir leke olarak kesinlikle tarihe geçecek Makbule ve Hadi Özer çifti. Bütün iktidar grubu vekilleri lütfen bir dakika düşünmeden baksın diyorum. Acaba ne hissedecekler?”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Esenyurt'taki Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde partisince düzenlenen toplu üye katılım törenine katılarak, yeni üyelere parti rozetini taktı. / Foto: AA

Özgür Özel: Bahçeli, DEM’in elini sıktı diye ne Bahçeli ne Erdoğan ile anayasa yaparız

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, normalleşme tartışmalarına ilişkin, “Bahçeli, DEM’in elini sıktı diye biz ne Bahçeli ne Erdoğan ile oturur anayasa yaparız. Bizim sözümüz belli, Anayasa'ya uymayanlarla anayasa konuşmuyoruz, konuşmayacağız” dedi.