AK Parti'den Yeniden Refah Partisi ve HÜDA PAR açıklaması

10-02-2024
Etiketler Ali İhsan Yavuz AK Parti Yeniden Refah Partisi HÜDA PAR
A+ A-

Haber Merkezi - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Yeniden Refah Partisi ile 4 toplantı yapıldığını belirterek, “Masada konuşulanların dışarıya saçılmasını doğru bulmuyoruz. Masada Sakarya'nın adının geçtiğini hatırlamıyorum” ifadelerini kullandı. Yavuz, HÜDA PAR ile net bir çerçeve yakalayamadıklarını söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, CNN TÜRK'te soruları cevapladı.

“AK Parti çok titiz bir çalışma yapıyor” diyen Yavuz, “İlke bazlı çalışma var. Sürecin nasıl işletileceği, hangi kriterlere göre adayların belirleneceği gibi hususlarda çok net kararlar alıyoruz. Akşamdan sabaha aklımıza geldiği gibi iş tutmuyoruz. Bir karar verdiysek bir emek var. Verilmiş karardan dönmek kolay değil” diye konuştu.

“(MHP ile ittifak) İnce işçilik ortaya çıkartacağız”

Yavuz, “MHP ile 13 toplantı yaparak süreç işlettik. Toplantılar ilkelere ayrıldı. Meclis üyesini nasıl belirleyeceğimiz de konuştuk. Nerede ittifak yapacaksak 2019'daki o zemin üzerinden hareket edeceğiz. MHP'nin aldığı oy bizim aldığımız oy belli. İnce işçilik ortaya çıkartacağız. AK Parti ve MHP'nin birlikteliğini önemsiyorum. Çok bereketli işlere imza attığımızı düşünüyorum” şeklinde konuştu.

BBP ve HÜDA PAR

Büyük Birlik Partisi ve Hür Dava Partisi ile neden ittifak yapılamadığına ilişkin soruya Ali İhsan Yavuz, şu yanıtı verdi:

“BBP ile benzer bir iş birliği yapmıştık. BBP ile 7. toplantıyı yaptık. BBP büyükşehirlerde AK Parti'ye destek vereceğini açıkladı. İyi gitmeyen bir şey olduğunu düşünmüyorum.

HÜDA PAR ile 6 toplantı yaptık. İcap ettiğinde tekrar bir toplantı yaptık. Çok net bir çerçeve yakalayamadık. Kendi adaylarını çıkarıyor diye biliyorum.”

Yeniden Refah Partisi ile ittifak çalışması

Ali İhsan Yavuz, Yeniden Refah Partisi ile 4 toplantı yaptıklarını belirterek, “Nurettin Taş bey, Doğan Ayda hoca ile oturduk. Bu masada her şeyi konuşalım dedik. Bakış açıları farklı olabilir. Konuşuyor olmak çok önemli. Karşı grup konuşuyor mu? Orada konuşulanların dışarıya saçılmasını doğru bulmuyoruz. Doğan hocam birkaç açıklama yaptı. Aradım ben böyle demedim ki dedim. Ben ne dediğimi biliyorum. Her bilgiyi açıklamak durumunda değiliz. Biz bir şeyi açıklıyorsak doğru açıklarız. Bir problem yok” ifadelerini kullandı.

Ali İhsan Yavuz, “1 Şubat'ta oturduk. 5 Şubat'a kadar karşılıklı tekliflerde bulunduk. Bir kısım belediyelerde tekliflerde bulundular. Bizim sadece meclis üyesi ile sınırlı tekliflerde bulunmadık. Yeniden oturup oturmayacağımızın cevabı bende yok” dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanvekili Doğan Aydal'ın büyükşehirlerde ittifak yapmak için AK Parti'den Sakarya ve Kocaeli'ni istediklerini açıklamıştı.

Ancak Ali İhsan Yavuz, “Ben o masada Sakarya'nın adının geçtiğini hatırlamıyorum. Kocaeli ve Malatya geçti ama Sakarya'nın geçtiğini hatırlamıyorum” dedi.

Başak Demirtaş neden aday olmadı?

Yavuz, “Başak Demirtaş neden aday olmadı?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Biz kendi alanımızda işleri ortaya koyarken onlara ayıracak vaktimiz yok. Bizim adayımız İstanbullu hemşerilerimizle uyuşabilecek, projeleri ile fetret dönemini telafi edecek Murat Kurum başkanımızın bayrağı devralacağı günü bekliyoruz. Önemsiz bir şey yoktur. Biz bize düşeni yapalım'dayız. Bizim Cumhur İttifakı gibi bir birlikteliğimiz var. Milletimiz bize güveniyor. Milletimiz ders çıkartmamızı da istedi. Milletimiz Sayın Cumhurbaşkanımızı çok seviyor. Murat Kurum’un İstanbul’a ne katacağını biliyor. İstanbul’u Murat Kurum’la alacağız.”

"Bizim Kürt sorunumuz yok"

Yavuz, “AK Parti, bir Türkiye partisi. Recep Tayyip Erdoğan’ın olduğu yerde etnisiteye göre bir bakış olabilir mi? Bizim Kürt sorunumuz yok. Cumhurbaşkanı Yardımcımız, Maliye Bakanımız Kürt. CHP kuruluş felsefesinden uzaklaşmış. Bir en sağda bir en solda. Terörle bir anlaşma olabilir mi? Yanlış nerdeyse kaşı çıkılır. Biz dava hareketiyiz. Biz tartışır konuşuruz. Bir karar verildiyse uymak boynumuzun borcudur. Biz liderimizin ortaya koymuş olduğu aktöre destek veririz. CHP’nin nerede durduğu belli değil” diye konuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli