Pinyanişi aşireti düğününe katılan Soylu: Doğu ve Güneydoğu'nun en güçlüleri burada

Haber Merkezi –  Soylu, Ankara’da Pinyanişi aşiretinden Teoman Zeydan’ın oğlunun düğününe katıldı. Soylu yaptığı açıklamada, “Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da böyle ne kadar güçlü insan tanıyorsam Allah'a şükürler olsun ki; hepsi bugün bu salonda” dedi.

Zeydan’ın oğlu ile Trabzonlu iş insanı Mehmet Helvalı'nın kızının düğününe Türkiye ve bölge kentlerinin yanı sıra Kürdistan Bölgesi, Rojhılat, İran, Irak, Almanya ve Suudi Arabistan'dan yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

Ankara’nın lüks bir otelinde yapılan düğünde nikah şahitliğini Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, AK Parti 21'inci Dönem Bingöl Milletvekili Hüsamettin Korkutata, AK Parti Van Milletvekili İrfan Kartal, Şırnak Milletvekili Rizgin Birlik, Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan ve Zeydan ailesinden Necip Zeydan yaptı.

Çiftin nikah şahitliğini yapan Soylu, ardından yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Teoman Zeydan ve eşi Hakkarili; gelinin anne ve babası da Trabzonlu. Hakikaten memleketin bir tarafından bir tarafına güzel bir sevgi götürüyorsunuz. Pinyanişi aşireti Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde geniş bir nüfusa sahip bir aşiret.

Bu özel günde bu aşiretin şerefi, asaleti gücü, sevgisi her şey burada. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da böyle ne kadar güçlü insan tanıyorsam Allah'a şükürler olsun ki; hepsi bugün bu salonda.

Bu büyük bir dostluğun ve birliğin tezahürüdür. Düğünler, cenazeler aynı zamanda dostlukların en büyük dayanışmasını ortaya koyarlar. Allah kimseyi dostundan eksik etmesin."

Zeydan, kendi sosyal medya hesapları üzerinden düğünden fotoğraflar paylaştı.