Cansız bedeni bulunan Narin Güran katledildiği yerde toprağa verildi

09-09-2024
Etiketler Narin Güran Cenaze Defin Diyarbakır
A+ A-

Haber Merkezi - Diyarbakır'da cansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Narin Güran, son yolculuğuna uğurlandı.

Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsinin ardından yakınlarına teslim edilen Narin Güran'ın cenazesi, merkez Bağlar ilçesi Batıkarakoç Mahallesindeki Batıkarakoç 2. Camisi'ne getirildi.

Burada Narin'in cenaze namazını kıldıran İmam, "Bugün burada musallada yatan bizim vicdanımızdır, insanlığımızdır. Cenabı Hak bizi vicdan sahibi insanlardan eylesin. Ahlaklı insanlardan eylesin. İnşallah toplum olarak insanlığımızı yeniden hatırlarız. Narin'imiz cennettedir. Masum bir yavrumuz katledildi. Emin olun cennettedir. Bunun mutlaka hesabı sorulacaktır. Bu yavrumuzun cenazesini kılıyoruz, Allah'a nasıl hesap vereceğiz? Vicdanımız, insanlığımız... Bunu yeniden gözden geçirmemiz gerekiyor" dedi.

Narin Güran’ın naaşı, cenaze namazının ardından katledildiği Tavşantepe Mahallesi'ne götürülerek defnedildi.

Cenaze törenine Narin Güran’ın yakınlarının yanı sıra yüzlerce kişi de katıldı. 

Törene, Narin'in yakınlarının yanı sıra, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Leman Yenigün, Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Sait Yaz ve CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da katıldı.

Cenazede Narin Güran’ın akrabalarının ağıtlar yakarak gözyaşı döktüğü ve Narin’in daha önce giydiği gelinliğin taşındığı görüldü.

Narin Güran’ın tabutuna da duvak örtüldü.

Cansız bedeni çuval içerisinde bulundu

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, 19 gün önce kaybolan Narin Güran'ın kıyafetleriyle Eğertutmaz Deresi kenarında çuval içinde üzeri taşla gizlenmiş vaziyette dün saat 08.45 sıralarında ölü bulunduğunu açıklamıştı.

Zorluoğlu, "İlk bulgulara göre kayıp Narin Güran'ın öldürüldükten sonra bir çuvalın içerisine konulup dere kenarına getirildiği, çuvalla birlikte derenin kenarında suyun içerisine yerleştirildiği, üzerinin ağaç dalları ve taşlarla şüphe uyandırmayacak şekilde ve doğal bir görüntü verilerek kapatıldığı anlaşılmıştır" ifadelerini kullanmıştı.

Narin Güran’ı arama çalışmaları kapsamında Diyarbakır’daki özel ekiple, Ankara’dan gelen özel ekip, koordineli bir şekilde çalışma yürütmüştü. Ekiplerin bugüne kadar yaptığı çalışmalarda mahallenin çevresi 8 kez aranmış ancak Narin’e dair bir ize rastlanmamıştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli