Tutuklu siyasetçi Kışanak ablasının cenazesine katılacak

09-08-2023
Etiketler Gültan Kışanak Böbrek yetmezliği Elazığ Cenaze Töreni
A+ A-

Haber Merkezi - Tutuklu Diyarbakır Büyükşehir Belediye  Eşbaşkanı Gültan Kışanak Gültan Kışanak’ın ablası vefat etti. Kışanak’ın avukatları aracılığıyla ablası Zeynep Özer'in cenazesine katılmak için yaptığı başvuru ise kabul edildi.

Kandıra F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı ve milletvekili Gültan Kışanak’ın bir süredir böbrek yetmezliği tedavisi göre ablası Zeynep Özer Elazığ’da vefat etti.

Kışanak’ın vefat eden ablası Zeynep Özer'in cenazesine katılmak için avukatlarının yaptığı başvuru kabul edildi.

MA’nın avukatlara dayandırdığı haberine göre Kışanak’a Elazığ’ın Sün Köyü'nde düzenlenecek cenaze törenine katılması için başsavcılık tarafından izin verildi.

Jandarma onayının beklendiği katılma izni için hazırlıkların başladığı kaydedildi.

Kandıra Cezaevi'nde 30 Ekim 2016'dan bu yana tutuklu bulunan Gültan Kışanak, 7 Ağustos 2021'de de babasının cenazesine katılmıştı.

Gültan Kışanak, cezaevindeyken izinle katıldığı babasının cenaze töreninden sonra abisi Cumali Özer'i de kaybetmişti.

Öte yandan pazartesi günü görülen Kobani duruşmasına SEGBİS yöntemi ile bağlanan Gültan Kışanak, ablasının hastalığı nedeniyle mahkemeye mazeret bildirmek istedi. Ancak mahkeme heyeti, ablasının hasta olmasına dair bir mazeretinin olup olmadığı yönünde beyanda bulunmadığını belirterek sözünü kesti. Heyet daha sonrasında ise SEGBİS bağlantısını kapatarak Kışanak’ın beyanda bulunmasını engellediği belirtildi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli