Ünsal: Trump’ın istekleri bitmeyecek

09-08-2018
Şewket Herkî
Şewket Herkî
Ahmet Faruk Ünsal
Ahmet Faruk Ünsal
Etiketler Türkiye ABD Rahip Brunson Ahmet Faruk Ünsal
A+ A-

Ankara (Rûdaw) – Eski AK Parti Milletvekili Ahmet Faruk Ünsal, Trump’ın isteklerinin bitmeyeceğini söyledi.

 

Rûdaw’a konuşan Ahmet Faruk Ünsal, Türkiye ile ABD arasında yaşanan krize ilişkin, “Brunson meselesinde bir rahatlama olacağını sanıyorum. Ama Trump’ın istekleri bitmeyecek. Çünkü Suriye, İran ve İsrail meselesi bağlamında Türkiye ile ilişkilerinde problemler var” dedi.

 

Türkiye ile ABD arasındaki mevcut sorunların çözümüne yönelik ABD'ye giden Türkiye heyeti dün ABD Dışişleri Bakanlığında Amerikalı yetkililerle bir görüşme gerçekleştirdi.

 

MAK Araştırmalar Merkezi Başkanı Mehmet Ali Kulat, “Türkiye toplumu ve İslam coğrafyasında genel olarak bir Amerika karşıtlığı ve doğal olarak da NATO karşıtlığı hızla yükseliyor. Ancak Türkiye’nin hala devam eden NATO üyeliği söz konusu”  ifadelerini kullandı.

 

Kulat, Türkiye’nin Amerika ile kurulmuş köklü ilişkilerinin olduğunu vurguladı.

 

İki ülke arasındaki kriz halkın tepkisinin artmasına neden oldu.

 

Akademisyen Mehmet Sait Sucu, “Amerika’ya tabiki güvenmiyoruz ancak dünya üzerinde bazı realiteler var. Bu realiteleri reddetmek mümkün değil. Anlaşmalarla kendimizi bağlamışız” diye konuştu.

 

Nazife Dağveren adlı kişi, “Amerika’ya kim güvenir ki. Vietnam, Pakistan, Afganistan, Irak ve Suriye ne hale geldi” dedi.

 

Arif Karakaş ise, NATO’ya biraz güvendiklerini ama Amerika’ya güvenmediklerini belirtti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli