Sedat Peker’in Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı hakkındaki tweetlerine erişim engeli

09-06-2021
Rûdaw
Etiketler Sedat Peker Ankara Bölge İdare Mahkemesi
A+ A-

Haber Merkezi - Organize suç örgütü liderli olduğu suçlamasıyla hakkında arama kararı çıkarılan Sedat Peker’in Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat Toklu ile ilgili tweetlerine erişim engeli getirildi.

Karar, Ankara 6. Sulh Ceza Hakimliği'ne yapılan başvuru sonucu alındı.

Sedat Peker'in engellenen tweetleri Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat Toklu'nun ultra lüks otelde ücretsiz konaklamasıyla  ilgili iddiaları içeriyor.

Peker, Toklu’nun Bodrum'da bulunan The Paramount Otel'de geceliği 100 bin TL olan odalarda kaldığını söylemişti.  Esat Toklu, Peker'in iddialarını önce reddetmiş ardından otelin sahibi olduğu belirtilen Sezgin Baran Korkmaz ile otelin resepsiyonunda karşılaştığını söylemişti.

Esat Toklu, geceliği 100 bin TL'yi bulan oda fiyatlarını nasıl ödediği tartışmaları üzerine de mal varlığının ailesinin zenginliğine dayandığını öne sürmüştü.

Esat Toklu basına yaptığı açıklamada bu iddiayı yalanlayınca Peker de kendisinden söz konusu konaklamaya yönelik fatura yayınlamasını istemişti.

Ankara 6. Sulh Ceza Hakimliği'nin 8 Haziran 2021 tarih ve 2021/6819 sayılı kararı ile Sedat Peker'in "kişilik hakları ihlali"nde bulunduğu ve söz konusu 6 mesaja Türkiye sınırları içerisinde erişim engeli getirildiği kaydedildi.

Suç duyusunda bulundu

Bu arada Esat Toklu, bugün Sedat Peker hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Adı geçen otelde Eylül’de 2020’de ailesi ile birlikte kaldığını kabul eden Toklu, buna karşılık 35 bin liralık ödeme yaptığını söyledi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli