Hatay’daki üniversiteden 120 öğrenci, 40 akademisyen 70 personel öldü

09-03-2023
Etiketler Hatay Deprem Mustafa Kemal Üniversitesi
A+ A-

Haber Merkezi - Maraş merkezli depremlerde ağır hasar alan Hatay'daki Mustafa Kemal Üniversitesi'nden (MKÜ) 120 öğrenci, 40 akademisyen ve 70 personelin hayatını kaybettiği öğrenildi.

Maraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli depremlerde büyük yıkımların meydana geldiği Hatay'da, MKÜ'de görev yapan 40 akademisyen, hayatını kaybetti.

DHA’nın haberine göre, 70 idari personelin de yaşamını yitirdiği üniversitede öğrenim gören 120 öğrencinin de yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Eğitim-öğretimin devamlılığı için bahçesine konteyner kent kurulumu yapılan üniversitede Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Veysel Eren, "Özellikle öğrencilerimiz açısından bunlar tespit edebildiğimiz rakamlar, ileriki dönemlerde artabilir. Hala ulaşamadığımız öğrencilerimiz var" diye konuştu.

"İlk 4 gün elektrik ve su yoktu"

Rektör Prof. Dr. Eren, depremde tek ayakta kalanın üniversite hastanesi olduğunu belirtirken, depremin yaşandığı saatlerde hızlı bir şekilde üniversiteye intikal ettiklerini anlattı.

"Üniversitede özellikle hastanenin ayakta kalması gerekiyordu. Bölgede çünkü tek ayakta kalan bizim hastanemizdi." diye konuşan Eren, diğer hastanelerin yıkıldığını ve ilk 4 gün elektrik ile suyun olmadığını dile getirdi.

Tedbir amaçlı hastane boşaltıldı

İlk depremlerde ayakta kalan üniversite hastanesinin 20 Şubat'a kadar hizmet verdiğini aktaran Prof. Dr. Eren, "20 Şubat'a kadar hastanemiz çok güzel bir şekilde hizmet verdi. Binlerce hastaya baktık o süreçte. 20 Şubat'taki depremle birlikte hastanemizde bazı hasarlar oluştu" dedi.

Tedbir amaçlı hastanenin boşaltıldığını söyleyen Eren, çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli