Davutoğlu: Cemaat ile CHP, HDP, MHP…

09-03-2015
Rûdaw
Etiketler AK Parti CHP HDP MHP Gülen Cemaat Davutoğlu kılıçdaroğlu Bahçeli Demirtaş Erdoğan
A+ A-

Haber Merkezi - Türkiye Başbakanı Davutoğlu, “paralel yapı” olarak nitelendirdiği Fethullah Gülen Cemaati'nin HDP, CHP ve MHP ile ilişkisi olduğunu ileri sürdü.

 

Ahmet Davutoğlu, ABD temaslarının ardından Türkiye’ye dönüş yolunda uçakta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı.

 

Türkiye medyasında yer alan haberlere göre, “AK Parti’ye milletvekilliği için başvuranların yüzde 50’sinin paralel yapıya yakın olduğu iddia ediliyor?” sorusuna Davutoğlu, “Tuzluklar bu süzgeçlere takılırlar” yanıtını verdi. Davutoğlu şunları söyledi:

 

“Bahsettiğiniz kişilerin temayüllerden geçmesi mümkün değil, hadi geçti diyelim, alt komisyon var, sonrasında üst komisyon var, sonrasında da biz varız. Gerekli tedbirleri aldık.”

 

Cemaatin HDP, CHP ve MHP’de kendine yer aradığını düşündüğünü ifade eden Davutoğlu, şöyle devam etti:

 

“Her üç parti ile de paralel yapının ilişkisi var. Bu da doğal bir durumdur. CHP yüzde 35 alırsa, HDP yüzde 10 alırsa  yüzde 45 yapıyor. Üzerine de MHP’yi koyun. Böyle bir dizayn yapılmış. Kılıçdaroğlu’na da bunun için yüzde 35 hedefi koydular. Ve o da bu tuzağa düştü.”

 

AK Parti Gül’in evi

 

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün adaylığı konusunu değerlendiren Davutoğlu, “Bence davet dışarıdan birine yapılır. Burası onun kendi evidir” dedi.

Davutoğlu, “Davet etmeyecek misiniz?” sorusuna ise, “Davet ettik işte kamuoyu önünde davet ettik” yanıtını Verdi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli