ANKARA: Sıra İdil ve Nusaybin’de! (YENİLENDİ)

Ankara (Rûdaw) – Türkiye İçişleri Bakanı Efkan Ala, Kürt illerinde yaşanan çatışmalara ilişkin, “Sırada İdil ve Nusaybin var" dedi.

 

İçişleri Bakanı Efkan Ala, başkent Ankara’da bugün gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtladı.

 

Efkan Ala, Kürt illerinde düzenlenen operasyonlar hakkında, "Sırada İdil ve Nusaybin var. Onlar orada olduğu sürece devlet tabi ki oraya müdahale edecek. Tuzaklar, bombalar, barikatlar kaldırılacak. Teröristler etkisiz hale getirilecek” ifadelerini kullandı.

 

Bakan Ala, "Belli bir düzen içinde bu operasyonlar yapılıyor. Teröristler teslim olursa bu temizlik harekatına gerek kalmaz. Bazı mahallelerde bir daha böyle hadiseler olmaması için geçici polis merkezlerimiz kuruluyor, sonra kalıcıları gelecek” şeklinde konuştu.

 

“Cizre'deki iddialar konusunda resmi açıklamalara bakın” diyen Efkan Ala, şöyle devam etti:

 

“Kim, nerede ambulans istediyse gidebileceği yere kadar gitmiştir. Ancak ambulanslara, hastanelere saldırı yapılmıştır. Söylenen yerden hiçbir şey çıkmamıştır. Son haber de yanlıştır. Teröristlerden temizlendikçe evlere giriliyor. Yaralılar hastaneye götürülüyor, ölenler varsa ailelerine teslim ediliyor.”

 

Ala, “Silopi'de gündüzleri sokağa çıkma yasağı kaldırıldı. Cizre'de sona gelmek üzereyiz. Sur'da ise biraz daha devam ediyor. Demokratik hukuk kuralları içinde etkili bir mücadele sürdürmek biraz zaman alıyor" diye konuştu.