Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu hakkında yakalama kararı istendi

08-12-2023
Etiketler Somali Trafik Kazası Motokurye Somali Cumhurbaşkanı
A+ A-

Haber Merkezi - İstanbul'da 30 Kasım'da yaşaşan trafik kazasında motokurye Yunus Emre Göçer'in ölümüne neden olan Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Hassan Sheikh Mohamud hakkında yakalama kararı talep edildi.

DHA’nın haberine göre savcılık, olaydan sonra serbest bırakılan Hassan Sheikh Mohamud hakkında yakalama kararı istedi.

Öte yandan hakkında yakalama kararı talep edilen Hassan Sheikh Mohamud, bilirkişi raporunda "asli kusurlu" bulundu.

Avrasya Tüneli'nin Aksaray çıkışında 30 Kasım'da meydana gelen ve motokurye Yunus Emre Göçer'in hayatını kaybettiği kazaya ilişkin soruşturma sürüyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Hassan Sheikh Mohamud hakkında yurt dışına çıkış yasağı konuldu.

Bilirkişi "asli kusurlu" dedi

Savcılık zanlının kusur durumunun tespiti için bilirkişiden rapor istedi. Bilirkişi raporunda, araç sürücüsü zanlının "asli kusurlu" bulunduğunun tespit edildiği belirtildi.

Şüphelinin ifadesine de yer verilen raporda, şüphelinin, olay günü motokurye Göçer'in kullandığı motosikletle bir anda sinyal vermeden frene basıp sağa dönüş yaptığını ve yanında kaskının bulunmadığını söylediği kaydedildi.

Mohamud’un, Göçer'in durması ve yolun kenarında kaldırıma doğru dönüş yaptığı esnada kendisinin frene bastığını ancak duramadığını ve istemeden motosiklete çarpmak durumunda kaldığını ifade ettiği belirtilen bilirkişi raporunda, olayın devamında Göçer'in savrulduğunu ve düştüğünü, bu esnada aracının hızının 50-55 km/h civarında olduğunu, kendisinin de yolun kenarında durarak Göçer'in yanına gittiğini anlattığı aktarıldı.

Ne olmuştu?

Kazada ağır yaralanan motokurye Yunus Emre Göçer, kaldırıldığı hastanedeki müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önünde toplanan bir grup motokurye, basın açıklaması yaparak otomobil sürücüsünün serbest bırakılmasına tepki göstermişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli