Otomobilde yanarak can veren anne ve beş çocuğu köylerinde defnedildi

08-11-2023
Abdulselam Akıncı
Etiketler Trafik Kazası Batman Cenaze Otomobil LPG tankı Siirt Kurtalan
A+ A-

Batman (Rûdaw) – Siirt'in Kurtalan ilçesinde devrilen otomobilin LPG tankının patlaması sonucu hayatlarını kaybeden anne ve 5 çocuğu Batman’ın Kozluk ilçesine bağlı Zengovî köyünde göz yaşları arasında toprağa verildi

HDP'nin Kozluk İlçe Eski Eş Başkanı Mehmet Yaşar, eşi Aynur Yaşar ve 5 çocuğuyla birlikte önceki gece Kurtalan ilçesine bağlı Hishis köyünden Kozluk’a giderken içinde bulundukları otomobil devrildi. Otomobilin LPG tankı kaza sısrasında patladı.

Kazayı baba Mehmet Yaşar yaralı olarak atlatırken, eşi Aynur Yaşar ile çocukları Bêritan, Viyan, Bahoz, Cudi ve Rodi hayatlarını kaybetti.

Cenazelere otopsi yapıldı. Otopsinin ardından cenazeler Siirt Devlet Hastanesi'nden alınarak Kozluk ilçesine bağlı Zengovî köyüne götürüldü.

Altı cenaze köy mezarlığında yan yana defnedildi. Savcılık kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Hayatını kaybeden ailenin yakını Hamdiye Yaşar, "Başımız sağ olsun. Allah onları rahmetiyle bağışlasın. Allah sabır versin, ne yapabiliriz? Allah'a şükür babaları kurtuldu” diye konuştu.

Araçta çıkan yangında hayatını kaybedenlerin tamamı yandı, geriye sadece kemikleri kaldı.

Otopside kurbanların bazı kemiklerinin kime ait olduğu belirlenemedi. Bu nedenle ölenlerin sayısı altı olmasına rağmen ek bir mezar açılarak bu kemikler yedinci mezara defnedildi.

Ailenin akrabalarından Besim Karadağ, “Bizi kimse teselli edemez. Beş çocuk yandı” dedi.

Kazım Yaşar da “Otomobilin 40-50 metre gerisinde bulunanlar, yangının otomobilin arkasında başladığını, ardından da önüne sıçradığını söylüyor. Yani araç iki kez patlamış” dedi.

Muzaffer Ekinci ise; "Böyle olmasını istemezdik. Kimse bunun olmasını istemezdi. Ama Allah'ın takdiri ve kaderdir, ne diyelim?” diye konuştu.

Yaşar ailesinin 11 yaşındaki kızı Nuarin, köyde büyükannesinin yanında kaldığı için araçta değildi. Felaketten geriye kendisi ve babası kaldı.

Kazayı yaralı atlatan baba Mehmet Yaşar, doktorların izniyle hastaneden alınarak cenaze töreni için mezarlığa götürüldü.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli