'Kemal Pir' parçası nedeniyle gözaltına alınmıştı: Kürt sanatçı serbest

08-09-2023
Etiketler Kadir Çat Kemal Pir Urfa Örgüt Propagandası Yeşil Sol Parti
A+ A-

Haber Merkezi –  YSP Urfa Gençlik Meclisi’nin düzenlediği konser sonrası gözaltına alınan sanatçı Kadir Çat, serbest bırakıldı.

Kürt sanatçı Kadir Çat, Urfa’nın Haliliye ilçesinde bulunan bir düğün salonunda Yeşil Sol Parti (YSP) Gençlik Meclisi tarafından "Özel savaşa karşı görkemli bir mücadele” kampanyası kapsamında yapılan konserde seslendirdiği parça nedeniyle “örgüt propagandası” gerekçesi ile gözaltına alındı.

Çat, Urfa İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Çat’a seslendirdiği “Kemal Pir” parçası nedeniyle “örgüt üyelerini övme” suçlaması yöneltildi.

Parçanın sözleri ve müziğinin kendisine ait olduğunu belirten Çat, “Şarkının telif hakları bana ait. Daha önce yine 2010 yılında Urfa’da ve 2023 yılında Aydın’da bu şarkı ile ilgili ifadem alındı ve dava açıldı. İki suçlamadan da beraat ettim” dedi.

İfade işlemlerinin ardından Çat, Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde alınan sağlık raporu sonrası serbest bırakıldı.

PKK’nin kurucularından olan Gümüşhane nüfusuna kayıtlı, Türk kökenli Kemal Pir, 14 Temmuz 1982'de Diyarbakır Cezaevi'ndeki ölüm orucu sonucunda tutuklulardan Mehmet Hayri Durmuş, Akif Yılmaz ve Ali Çiçek ile birlikte ölüm orucunun 55'inci gününde hayatını kaybetmişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu / Foto: Arşiv

Ekrem İmamoğlu: Ahmak davası darbe girişimidir

İBB Başkanı İmamoğlu, hakkında siyasi yasak istenen ve kamuoyunda ''ahmak davası'' olarak bilinen davanın İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'ndeki karar duruşmasına katılmak için üçüncü kez dilekçe verdi.