İYİ Parti’de iki isim daha Genel Başkanlığı'na adaylığını açıkladı

08-04-2024
Etiketler Meral Akşener İYİ Parti Kongre
A+ A-

Haber Merkezi – İYİ Parti Göç Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın’ın ardından Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu ve Grup Başkanı Koray Aydın da Genel Başkanlığa aday olduklarını açıkladı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 27 Nisan'da yapılacak seçimli Olağanüstü Genel Kurultay'da aday olmayacağını açıkladı. Açıklama sonrası, dün İYİ Parti Göç Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın kongrede aday olacağını duyurdu.

Öte yandan İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda genel başkanlığa aday olacağını duyurdu.

Dervişoğlu ise Akşener'in kararını saygıyla karşıladığını belirterek, "Böylesine kritik bir eşikte gelişmelere kayıtsız kalabilmem ve tarihin üzerime yüklediği sorumluluktan uzak durabilmem mümkün değildir" diyerek aday olacağını açıkladı.

Adaylığını açıklayan diğer bir isim ise İYİ Parti TBMM Grup Başkanı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın oldu.

Aydın sosyal medya hesabı X’ten yaptığı açıklamada, “Kurucu Teşkilat Başkanı olduğum ve bir evlat gibi büyüttüğümüz İYİ Partimizi yeniden ayağa kaldırmak, Türkiye’ye yeniden umut olmasını sağlamak ve bütün dava arkadaşlarımızı birlik, bütünlük ve kardeşlik hukukuyla bir araya getirmek amacıyla; kutlu bir yola çıkmış bulunuyoruz. Niyetimiz hayırdır, akıbetimiz hayır olsun. Yüce Allah yar ve yardımcımız olsun. Adaylığımla alakalı kapsamlı açıklamayı ilerleyen günlerde gerçekleştireceğim. Açıklamamızın yeri, tarihi ve saatini sosyal medya hesaplarımızdan duyuracağız” dedi.

Akşener liderliğindeki İYİ Parti, 31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde Türkiye genelinde yüzde 3,77'lik oy oranıyla altıncı parti olmuştu.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli