Türkiye’de kuryenin ölümüne yol açan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğluna yurt dışı yasağı

07-12-2023
Etiketler Somali Cumhurbaşkanı Trafik Kazası Kurte Motosiklet
A+ A-

Haber Merkezi - İstanbul'da, kurye Yunus Emre Göçer'e çarparak ölümüne neden olan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Mohammed Hassan Shekh Mohamud hakkında yurt dışı çıkış yasağı verildi.

Kaza 30 Kasım’da İstanbul Fatih'te yaşandı.

Ortaya çıkan kamera görüntülerinde bir aracın 38 yaşındaki Yunus Emre Göçer'in kullandığı motosiklete arkadan çarptığı görülüyor.

Avrasya Tünel çıkışı Kennedy Caddesi Zeytinburnu yönünde öğlen saatlerinde meydana gelen kazada, 16 AFL 804 plakalı motosiklet sürücüsü Yunus Emre Göçer sahil yolunda seyir halindeyken motosikletinin hızını yavaşlatarak yol kenarında duraklamak istiyor.

İfadesi ardından serbest bırakıldı

Aynı istikamette 06 CD 4581 plakalı otomobiliyle ilerleyen Somali Cumhurbaşkanının oğlu Mohamed Hassan Shekh Mohamud da motosiklete arkadan çarpıyor. Çarpmanın etkisi ile yola savrulan Göçer ağır yaralanarak hastaneye kaldırılıyor.

Kazaya karışan Hassan Shekh Mohamud ise polis merkezindeki ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

1'i engelli 2 çocuk babası Yunus Emre Göçer 6 gün sonra hastanedeki hayatını kaybetti.

Serbest bırakılan Mohammed Hassan Shekh Mohamud hakkında daha sonra yurt dışına çıkış yasağı konuldu.

Türkiye Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da olaya ilişkin bugün yaptığı açıklamada, "Son çıkan görüntülere baktığımızda. Vatandaşımız motosikletle giderken arkadan vurma söz konusu. Orada bunu değerlendirecek olan Cumhuriyet Başsavcılığıdır. Vatandaşımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Orada bir suç varsa bunun karşılığı olacaktır. Kim suç işlediyse kanun karşısında eşittir" dedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da "Somali Cumhurbaşkanının oğlu, motokurye Yunus Emre Göçer'e çarparak ölümüne sebep oluyor ve serbest bırakılıyor. Göçer'e Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Bu işin peşini bırakmayacağız. Hukuki süreci, on binlerce motokurye emekçi adına sonuna kadar takip edeceğim!" dedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli