HDP: İstanbul il binamızda 'böcek' bulundu

İstanbul (Rûdaw) – HDP, partinin İstanbul İl Örgütü binasında dinleme cihazı bulduklarını, delillerin yarın kamuoyuyla paylaşılacağını açıkladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Basın Bürosu’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Siyasi partilerin ve liderlerin yasadışı bir şekilde dinlendiklerine yönelik tartışmalar sürerken, İstanbul il binamızda 'böcek' diye tabir edilen dinleme cihazları bulundu” denildi.

Açıklamada, HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç’un, İstanbul İl Eşbaşkanları Elif Bulut ve Erdal Avcı ile birlikte yarın (8 Aralık Salı) saat 11:00’de İstanbul il binasında konuya ilişkin basın toplantısı düzenleyerek, “yasadışı" dinlemelerin delillerini kamuoyuyla paylaşacağı belirtildi.

Kılıçdaroğlu ve Karamollaoğlu: Telefonlarımız dinleniyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde T24'te Murat Sabuncu'ya yaptığı açıklamada, "kendisinin, eşinin ve çocuklarının telefonlarının dinlendiğini" iddia etmişti.

Kılıçdaroğlu'nun sözleri üzerine Twitter'dan yazılı açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun kendisinin ve ailesinin dinlendiği ya da takip edildiği yönünde bir şüphesi var ise adresi basın yayın organları değil, Cumhuriyet Başsavcılıkları olmalıdır. Savcılara yapılacak suç duyurusu karşısında atılacak tüm adımlara hazırız" dedi.

Soylu, “"Devletin, güvenlik güçlerimizin ve özellikle başarılı operasyonlara imza atan istihbarat birimlerimizin güvenini zedelemeye ve itibarını sarsmaya yönelik bu hayal ürünü açıklamaları kınıyor, kendisini gerçek dışı iddiaları ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Halk TV'de katıldığı programda gündemi değerlendiren Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da telefonların dinlendiği iddiası hakkında, “Bu konuda benim de bir inancım var. Telefonlarımızın ve bulunduğumuz mekanların dinlendiğini düşünüyorum" dedi.